Tuossa männä viikolla teki mieleni kokeilla silläsipuleiden jo testaamaa kiinnostavan oloista maapähkinäkastiketta, jonka resepti löytyy alkusyksyllä ilmestyneestä Aniko Lehtisen Yks olut!-mahtikirjasta. Aikaisemmin olen tehnyt tuon opuksen ohjeella vehnäolut-puolukkavinegretteä, josta tuli ihan hullunhyvää.
Kastikkeen kaveriksi en ehtinyt sulattaa pakastimesta jämerämpiä possunpaloja, sillä mielitekoni ilmoitti olemassaolostaan varsin yllättäen. Koska Anikon mukaan soossin seurana voi olla mitä vaan, niin paistoin Avikaisen leipomon grahamvuokaviipaleen päällisiksi järjettömän läjän luomupekonia.
Ai-van mielettömän makuista, mutta myös ai-van jumalattoman tuhtia syötävää! Setin makumaailma on hyvin lähellä Elviksen sydänkohtausvoileipää. Ainoastaan banaani puuttuu.
Maapähkinäkastikkeeseen tarvitset:3 dl suolapähkinöitä
2 rkl öljyä
1 rkl currytahnaa
1 dl kermaa
½ dl alea (käytin Laitilan Kukko Alea)
1 rkl (ruskeaa ruoko)sokeria
Tee näin:
Murskaa suolapähkinät karkeaksi rouheeksi.
Kuumenna öljy pannulla. Sekoita joukkoon currytahna.
Lisää pannulle kerma, olut sekä sokeri. Sekoita ja anna kiehua pari minuuttia.
Lisää pähkinämurska, sekoita ja anna hautua pari minuuttia,
Tarjoa paahdetun leivän ja paistetun pekonin kanssa.
4 kommenttia:
Juu, samaa mieltä tuhtiudesta ja mausta!
Hyväähän tuo on kuin mikä, mutta ei sitä kovin paljon kykene syömään. Mä yhdistin soossin lopun keitetyn riisin & kirsikkatomaattien kanssa ja vetelin sekoituksen seuraavana päivänä duunilounaaksi :-D
No nyt löytyi isänpäivälahjapakettiin sopiva opus, kiitos vinkistä! :)
Paula, kirja on aina hyvä lahja! Ja tästä opuksesta on varmasti iloa äidillekin :-)
Lähetä kommentti