8. maaliskuuta 2014

These are a few of my favorite things

Syötävistä asioista pasta on ehkä se, josta luopuminen tekisi kaikkein tiukinta. Siis jos sitä olisi pakko välttää esimerkiksi keliakian takia. Gluteeniton ruokavalio tuntuu juuri nyt olevan terveidenkin ihmisten keskuudessa kovasti hip ja pop, mutta itse en tunne tarvetta korvata vehnästä tehtyä pastaa muista viljoista tai vihanneksista työstetyillä tuotteilla.

Tattaripastaa kokeilin kerran puhtaasta mielenkiinnosta, koska tattari on erinomainen puuroaines. Melkoista puuroa oli kyllä siitä valmistettu pastakin, sillä sain siitä aikaan vain järkyttävän klimppisen möykyn. Kesäkurpitsa"spaghetti" on kyllä todella hyvää, mutta ei se pastaa ole.
Pasta on myös tolkuttoman monipuolinen tykötarve ja sen variointimahdollisuudet ovat käytännössä äärettömät. Siksi pastaa olisi tosi helppo syödä joka päivä kuten Sophia Loren siihen silti kyllästymättä.

Joku aika sitten kokkasin megahelppoa sitruunaista savusiikapastaa, joka näyttää olmilta mutta on täynnä tajunnanräjäyttävän herkullista makua. Ruokaan käyttämäni pasta oli sitruunalla maustettua picia, joka toimii loistavasti ihan vaan voinokareenkin kanssa. Tätä sitruunapicia, kuten useita muitakin loistopastoja, saa Hella & Herkusta.

Sapuskaan voit toki käyttää mitä tahansa savukalaa, siian lisäksi myös savulahna tai -sampi voisi sopia tähän oivallisesti. Ohjeen mukaisesta satsista syntyy kaksi melko tuhtia annosta.
Tarvitset:
125 g sitruunapicia
nokareen voita
50 g savusiikaa
puolikkaan sitruunan mehun
1 dl kermaa
suolaa 
mustapippuria

Tee näin:
Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä karvaa vaille al denteksi.

Sulata voi pannulla ja murustele joukkoon savukala.

Lisää pannulle sitruunan mehu sekä kerma. Sekoita hyvin ja anna pöhistä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.

Valuta pasta ja kaada se pannulle. Sekoita ja mausta suolalla sekä pippurilla. Tarjoa heti. 

Taustamusaksi ihan kaikelle pastalle sopii biisi, josta on ammennettu inspiraatiota tämänkin postauksen otsikkoon.

3 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

And I looooooove Sound of Music!

Ulla kirjoitti...

Pastasta en minäkään suostuisi luopumaan. Ehdoton suosikki on kolinapasta, jossa on niin paljon äyriäisiä ja möyriäisiä, että kolina vain kuuluu :-)

Jaana kirjoitti...

Nanna, leffan nimibiisi on erityisen rakastettava Ewan McGregorin esittämänä!

Ulla, mulle tulee kolinapastasta ihan muita mielleyhtymiä kuin äyriäiset :-) Mutta merenelävät + pasta = herkkua!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...