24. maaliskuuta 2014

Synttäridinnerillä Tukholmassa

Pari viikonloppua sitten kävin juhlistamassa ikääntymistäni läntisen naapurimaamme pääkaupungissa, jonne seurakseni lennähti pari kafrua Manchesterista. Tukholman visiitit ovat viime aikoina olleet kulkuvälineestä (= laiva) johtuen vain muutaman tunnin mittaisia, joten vaihteeksi tuntui ihan luksukselta viettää pitäjässä kaksi yötä.
Asiallinen syntymäpäiväkortti.
Synttäridinneripaikan valinta oli helppoa, sillä Restaurang AG (Kronobergsgatan 37) oli houkuttanut minua siitä lähtien, kun luin Hannan ja Jaakon vierailusta kyseisessä kuppilassa. Ravintola passasi mainiosti myös lihaa syöville seuralaisilleni.
Aloitimme syömissession tiukoilla drinksuilla. Minulle Dry Martini oliivilla, herroille Dry Martini sitruunalla ja Manhattan.
Leivän kanssa tarjoiltiin rosmariinilla maustettua laardia, joka suli ihanasti lämpöisten paahdettujen leipien päälle.
Valitsin alkupalaksi lonkerollisen mustekalaa, joka tarjoiltiin gremolatan ja mustista valkosipuleista tehdyn aiolin kanssa. Herkullinen kombinaatio, joskin nilviäinen olisi voinut olla karvan verran kypsempi. Deittini nautiskelivat aluksi kantarellikeittoa kera mätileivän sekä kunnioitusta herättävän kokoisen siivun pekonia.
Schmelzin Grüner Veltliner Federspiel Loibner Gärten toimi tosi hienosti mustekalan kanssa ja komppasi nätisti jopa stydihköä valkosipulimajoneesia.
Pääruoaksi söin elämää suuremman pasta-annoksen, jossa pappardellen kanssa oli paritettu pienen ikuisuuden verran punaviinissä kypsennettyä häränhäntää, luuydintä sekä tryffeleitä. Aivan hillittömän hyvää!
Myös pastan suosituspunkku, Franck Massardin Licis 2010 DO Ribeira Sacra, oli nappivalinta.
Pastasetti on sen verran hervottoman kokoinen, että kykenin tuhoamaan siitä vain kolmasosan. Seuralaiset olivat piirun verran reippaampia ja selvisivät ruotsalaisista makkaroista ja pihvistä lisukkeineen minua paljon puhtaammin paperein. Jälkkäreitä emme pystyneet edes ajattelemaan.
Heja kött från Sverige!
Kolmen hengen aperitiivit, alku- ja pääruoat sekä ruokajuomat kustansivat yhteensä noin 235 euroa, mikä on mielestän varsin kohtuullista. Erityisesti lihahifistelijöille AG on erittäin suositeltava Tukholman reissun pyhiinvaelluskohde. Heille ravintolan sisäänkäynnin luona nököttävät massiiviset lihankypsytyskaapit ovat jo nähtävyys sinänsä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...