Asiallinen syntymäpäiväkortti. |
Aloitimme syömissession tiukoilla drinksuilla. Minulle Dry Martini oliivilla, herroille Dry Martini sitruunalla ja Manhattan.
Leivän kanssa tarjoiltiin rosmariinilla maustettua laardia, joka suli ihanasti lämpöisten paahdettujen leipien päälle.
Valitsin alkupalaksi lonkerollisen mustekalaa, joka tarjoiltiin gremolatan ja mustista valkosipuleista tehdyn aiolin kanssa. Herkullinen kombinaatio, joskin nilviäinen olisi voinut olla karvan verran kypsempi. Deittini nautiskelivat aluksi kantarellikeittoa kera mätileivän sekä kunnioitusta herättävän kokoisen siivun pekonia.
Schmelzin Grüner Veltliner Federspiel Loibner Gärten toimi tosi hienosti mustekalan kanssa ja komppasi nätisti jopa stydihköä valkosipulimajoneesia.
Pääruoaksi söin elämää suuremman pasta-annoksen, jossa pappardellen kanssa oli paritettu pienen ikuisuuden verran punaviinissä kypsennettyä häränhäntää, luuydintä sekä tryffeleitä. Aivan hillittömän hyvää!
Myös pastan suosituspunkku, Franck Massardin Licis 2010 DO Ribeira Sacra, oli nappivalinta.
Pastasetti on sen verran hervottoman kokoinen, että kykenin tuhoamaan siitä vain kolmasosan. Seuralaiset olivat piirun verran reippaampia ja selvisivät ruotsalaisista makkaroista ja pihvistä lisukkeineen minua paljon puhtaammin paperein. Jälkkäreitä emme pystyneet edes ajattelemaan.
Heja kött från Sverige! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti