Pitkiin pöytiin katettu dinneri oli ryhmäsyömistä parhaimmillaan ja palvelukin pelasi varsin mallikkaasti ison nuppiluvun aiheuttamista haasteista huolimatta. Suurille seurueille tarjoileminen on oma taiteenlajinsa ja juurelaiset hoitivat homman hienosti.
Illastus alkoi ihanan intensiivisellä sipuliliemellä luomuhärkäpapujen ja hapankerman kanssa. Kyytipoikana oli kivasti kuplivaa Le Marchesine Franciacortan Franciacorta Brutia.
Seuraavaksi saimme sapaksia, joista sokerisuolattu taimen punaherukkavinegretillä ja kurkku-fenkolisalaatilla sekä luomukyytön riimifilee piparjuurella, punajuurella ja punakaalilla olivat namia. Huippuhyvää oli myös Juuren (ilahduttavasti rusinaton) maksalaatikko, mutta sen kyljessä ollut rusinapyree ei kaltaiselleni rusinarajoitteiselle inehmolle uponnut ollenkaan. Loppuillasta selvisi myös ihan kammottava kataluus: pyreen joukkoon oli piilotettu savukylkibiittejä, jotka jäivät syömöttä koska rusina. Ah ja voih, syömätöntä pekonia suurempaa syntiä ei ole!
Sapasten viiniparina oli pelkistä Sangiovese-rypäleistä valmistettu Chianti Classico 2005. Tyylikkäimpiä chianteja naismuistiin.
Mukana menossa oli itseoikeutetusti myös Jarkko Peränen, joka päätyi aikoinaan reppureissuiltaan Italiaan viinintekijäksi. Hän kertoi illan mittaan Candiallen viineistä ja heidän valmistusmetodeistaan sekä jutteli muutenkin mukavia. Häntä kuunnellessa tuli hirmuinen hinku päästä Italiaan.
Ennen pääruokaa pöytiin tuotiin mustikkasorbettia kyyttöjogurtin ja lakritsin kanssa. Lakritsi tuntuu olevan tällä hetkellä kovin trendikäs raaka-aine, sillä siihen on tullut törmättyä useissa muissakin paikoissa.
Sitten söimme eksölenttiä villisikaa Pohjois-Karjalasta sekä pastanttipuuroa. Oudolta kuulostava pastantti osoittautui ruokailun aikana suoritetun diskreetin kuukkeloinnin perusteella Inkoon perunapuuron synonyymiksi. Inkoonpuuron inspiroimaa ruokaa tuli maistettua ja oivalliseksi havaittua viime keväänä Hermannin teollisuusalueen pop-upissa. Makoisaa oli tämä pastanttikin.
Juustolautasella haisivat tutut Vilho ja Peltolan Blue. Luomuluumusose ja tiristetyt palsternakat sopivat mainiosti juustojen lisukkeiksi.
95-prosenttisesti Sangiovese-rypäleistä valmistettu Pli 2007 toimi niin ikään juustojen kanssa nätisti.
Jälkkäriksi oli pirteää lakkajäädykettä lakkojen, hunajan ja siemenkorppujen kera. Fattoria di Petreton suloisenmakea Pourriture Noble 2005 oli nappivalinta lakkojen seuralaiseksi.
Kaksi Jarkkoa ja yksi Ilja satunnaisessa järjestyksessä. |
Syöminkien jälkeen taapersimme vielä yksille drinksuille kulman taakse Latvaan, missä oli tarjolla lisää Candiallen kamaa. Sinetöimme illan lasillisilla vuoden 2009 Circea, jossa oli 70 % oli Petit Verdota ja loput Merlota ja fantsu sika etiketissä.
4 kommenttia:
On teillä ollut herkut juomat, Candialle viinit on hyviä! Olen tavannut tuon kyklooppikoiran, piikkisikana minä lähtisin karkuun ;) Hyvä, että arvotarhoja vartioi pontevat vahtikoirat!
Ööh, ruuasta viis, mut kuvassa olevat miehet on kyllä komeita!
-H
Kiinnitin taas huomiota täysin epäoleellisiin seikkoihin. Voi ei...
Neljäs kuva ylhäältä, Jaakko Peränen, aivan kuin viinilasista kasvaisi kaksi tankoa (seinällä olevat putket) joiden päällä pyörii ja tasapainoilee neljä litteää rengasta kuin sirkuksen jonglöörillä ikään...
:D Miten ne on sattuneetkin niin samalle vertikaalilinjalle :D
Merja, herkkuja olivat sekä juomat että syömät.
Vieruskaverina istunut pariskuntakin oli käynyt Candiallen tilalla. Se vaikuttaa ehdottomasti visiitin arvoiselta paikalta, jos joskus Toscanan suunnalla on reissussa!
Ano, no niinhän ne ovat ;-)
Tuplaesproesso, tuo on ERITTÄIN oleellinen seikka :-D
Lähetä kommentti