Siis periaatteessa. Käytännössä oman ensikokeiluni tuloksena
oli aivan järjettömän hyvänmakuista, mutta rakenteeltaan pikkuisen karkeaa
maapähkinävoijäätelöä. Karkeus johtui melko todennäköisesti runsaahkosta
määrästä maapähkinävoita, jota laitan seuraavalla kerralla massaan reilusti vähemmän.
Tarjoiluvaiheessa halusin vähän elvistellä ja rakensin kuningasannoksen, johon tuli jäätelön lisäksi banaania ja karamellisoitua pekonia.Ekakertalaiseksi (kyllä, tein jätskiä ensimmäistä kertaa itse!) onnistuin siis mielestäni varsin hyvin. Koska koemaistajana toiminut Soppa-Hannakin tykkäsi jädestä parin kipollisen verran, rohkenen osallistua tällä reseptillä Dansukkerin Suomen makein jäätelö-kisaan.
Kisajätskin tekemisessä käytetty glukoosisiirappi on saatu ilmaiseksi järjestävältä seuralta, muut tykötarpeet on maksettu omasta pussista.
Maapähkinävoijäätelöön tarvitset:
4 keltuaista
1 dl tomusokeria
2 dl maitoa
2 dl kermaa
1 dl glukoosisiirappia
2 dl maapähkinävoita (vähempikin riittänee, ensi kerralla laitan vain reilun desin)
Lisäksi tarvitset:
Reilun kaupan banaaneja
karamellisoitua luomupekonia
Tee näin:
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi.
Sekoita keltuais-sokerivaahto ja kerma-siirappiseos keskenään. Anna jäähtyä hetken aikaa.
Lisää maapähkinävoi hieman jäähtyneiden ainesten joukkoon.
Pakasta jäätelöä vähintään viiden tunnin ajan. Sekoita massaa muutaman kerran pakastamisen aikana.
Pyörittele jäätelöstä palloja ja tarjoa ne banaaniviipaleiden sekä karamellisoidun pekonisilpun kanssa.
Tämän jädeannoksen soundtrackiksi sopii mainiosti mikä tahansa tsipale Elviksen tuotannosta tai näiden veijareiden esittämä klassinen jäätelöhokema.
2 kommenttia:
Sormet näppiksellä odottelen että pääsis jo äänestämään, tää on ihan loistava!
Jihaa, saan ainakin yhden äänen :-) Elvisjätskin pitäisi olla äänestettävissä huomenna 15.6. ruoka-fi-sivuilla.
Lähetä kommentti