23. syyskuuta 2012

Mummonmaksakastike

Taannoiselta possuretkeltä saaliiksi saamastani maksasta riitti tavaraa laatikon lisäksi myös maksakastikkeeseen, jonka teen aina perinteisellä Himmi-mummin reseptillä.
Tai siis ainakin luulen tekeväni. Tykötarpeet perustuvat omaan makumuistiini, mutta isäni väittää, ettei hänen äitinsä käyttänyt tähän ruokaan maustepippuria. Mummi on kokannut jo pitkään enkelten keittiössä, joten häneltä ohjeen oikeellisuutta ei voi enää tarkistaa.

Oli miten oli, tämä maksakastike maistuu aivan hemmetin hyvältä pottumuusin tai -voin kanssa. Kauhean kuvauksellinen ruoka se ei kuitenkaan ole.
Tarvitset:
400 g possun maksaa
½ l maitoa
2 dl vehnäjauhoja
suolaa
maustepippuria
voita
sipulin
2 dl kermaa

Tee näin:
Liota maksaa tunnin ajan maidossa.

Pese ja kuivaa maksa. Leikkaa maksa kuutioiksi.

Sekoita jauhojen joukkoon suola ja maustepippuri.

Pyörittele maksapaloja jauhoissa ja paista voissa pannulla parissa erässä.

Pilko sipuli ja freesaa silppua hetken verran.

Palauta maksapalat pannulle sipuleiden kaveriksi ja lisää joukkoon kerma.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Tarkista maku ja lisää suolaa tai maustepippuria tarvittaessa.

5 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Kyllä ne mummat varmaan välillä ohjaa meidän kauhoja sieltä ylhäältäkin! <3

Mari kirjoitti...

Iih, sussa ja mummossa on vähän samaa näköä :)

Jaana kirjoitti...

Nanna, noin minäkin uskon.

Mari, huomasin ihan saman :-)

Campasimpukka kirjoitti...

Pidän erityisesti otsikostasi:)

Jaana kirjoitti...

Campasimpukka, kiitti :-)

Tuolla Facebookin puolella piti jo vakuutella, että mummoja ei vahingoitettu tämän ruoan valmistusprosessin aikana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...