8. syyskuuta 2012

Ask me, ask me, ask me!

Illastimme alkuviikosta sudeettisavolaisen toverini kanssa Askissa (Vironkatu 8). Luomuun ja sesongin mukaisiin raaka-aineisiin keskittyvää paikkaa pyörittävä pariskunta on silminnähden innostunut konseptistaan ja into tarttuu helposti samantyyppiseen ruokafilosofiaan uskoviin asiakkaisiinkin.

Valittavissa on neljän tai kahdeksan ruokalajin menut juomapaketteineen. Askista alkaa piakkoin saada myös lounasta. Lounaslistat ilmestyvät nettisivuille, mutta taajaan vaihtuvien iltamenujen tietoja verkkoon ei tulla päivittelemään.
ravintola_ask
Ruokahalujamme heräteltiin erilaisista perunoista tehdyillä lastuilla, paahdetulla punajuurella sekä kiehtovalla riisijauhoista ja sienistä työstetyllä rapsakalla snäksillä.
ravintola_ask
Seuraavalla lautasella oli omenasosetta sekä palsternakkaa jännässä muodossa.
ravintola_ask
Valitsimme neljän ruokalajin menun "suppealla" juomapaketilla. Omaan lasiini valikoitui alkajaisiksi aivan tolkuttoman hyvää ranskalaista siideriä. Kaikki Askissa kaadettavat juomat ovat luomukamaa, which is nice.
ravintola_ask
Ensimmäisenä varsinaisena sapuskana nautiskelin lanttu-, nauris- ja nautacarpacciota. Annos oli nätti kuin mikä ja maut soivat hienosti yhteen.
ravintola_ask
Kuusenkerkillä maustettu metsäsienirisotto oli ihan törkeän hyvää. Ihan. Törkeän. Hyvää.
ravintola_ask
Siideri sopi oivallisesti carpaccioille ja risotolle, mutta pääruoaksi valitsemani kuhan kanssa suositeltu Pinot Gris oli viininä erinomaista, mutta melko hedelmäisenä ei ihan napakymppivalinta kalalle.
ravintola_ask
Kuha kukkakaalin kanssa oli ihanaa. Kala oli pinnalta rapeaa ja sisältä suussa sulavaa. Lievästi pippuriset krassin lehdet ja hurmaavat karhunlaukan kukinnot toivat annokseen kiintoisia sävyjä.
ravintola_ask
Ennen loppuhuipennusta saimme lusikalliset mukavan kirpeää karviaismarjaherkkua.
ravintola_ask
Suositusviini jälkiruoalle oli huikean marjaisan makeaa ja sopi tarkoitukseensa täydellisesti.
ravintola_ask
Monesti jälkkärit ovat menun heikoin lenkki, mutta nyt niin ei todellakaan ollut. Mustikoiden sekä musta- ja punaherukoiden makuja täydensivät jogurttinen marjasorbetti sekä vaniljainen tahdas. Taivaallista!
ravintola_ask
Kahvia varten katettiin söötit Arabian kirpparilöytökupit. Kahvinpavut olivat käsin kerättyjä nicaragualaisia, joista valutetun sumpin maku oli pehmeän mausteinen.
ravintola_ask
Illan kruunasivat optimimehevät porkkanakakkusuupalat.
ravintola_ask
Juomat, syömät ja lasikannullinen kahvia maksoivat noin 80 euroa eli hinnan ja laadun suhde on mainio. Palvelu on aidosti lämminhenkistä ja makumaailma kerrassaan upea.

Kulinaarimurula suosittelee lämpimästi sekä toivottaa Askille onnea, menestystä ja pitkää ikää!

Otsikko on lainattu The Smithsin biisistä, jolla ei ole mitään tekemistä jutun sisällön kanssa. Tai no, lauletaanhan siinä myös "Nature is a language, can't you read?" että niin kuin sitä kautta aasinsilta on ihan ylityskelpoinen.

6 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Sisältyykö 80 euron yhteishintaan joku blogipromoalennus? Tyyppasimme paikan viikko sitten, ja silloin about sama 4 lajin menu viinipaketilla maksoi 105 euroa per ruokailija.

Jaana kirjoitti...

Ei sisälly alennusta :-) Mun safkat maksoivat sen 55 euroa ja loput 25 euroa kertyi viineistä plus sumpista. En ottanut viinipakettia vaan lasin siideriä ja normiannosta pienemmät satsit valkoviiniä ja jälkkäriviiniä. Pienemmät kaadot vaikuttivat siis hintaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä ei ole törkeää eikä kaunis hirveää.

jukka s.

Jaana kirjoitti...

Anonyymi jukka s, minun mielestäni on, mutta sinun ei tietenkään tarvitse olla samaa mieltä kanssani. Hirveen kiva kuitenkin kun viitsit asiasta kommentoida :-)

Dinner4u2 kirjoitti...

Kiitos tästä jutusta! Olipa herkullinen ateria :) Tänne pitää varata pöytä ja äkkiä.

Jaana kirjoitti...

Dinner 4u2, olkaapa hyvät. Jos vain olisi mahdollista, niin kävisin Askissa syömässä päivittäin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...