3. syyskuuta 2012

Kerhosen uudet vaatteet

Mechelininkadusta on pikku hiljaa rakentumassa kiinnostava kulinaaribulevardi. Raitin viimeisimpiä tulokkaita on ravintola Meche (Mechelininkatu 13). Kuppilan takapiruissa on tyyppejä niin tähditetystä Olosta kuin rouheasta Pub Heinähatusta(!).

Mechen tiloissa toimi ennen kaurismäkeläinen Kerhonen, josta sai klassisia rasvassa paistettuja baariruokia. Niitä tuli joskus aikoinaan nautittua kankkuslounaiksi toisenkin kerran, kun työskentelin naapurikorttelissa (kyllä, olin tuolloin toisinaan krapulassa töissä - nykyään en enää moiseen kykenisi).

Nyt kuppilassa syödään toisenlaisia sapuskoita, jotka ovat eri tavalla erinomaisia kuin Kerhosen mätöt. Mechessä voi valita kolmen ruokalajin päivän menun tai syömiä suppealta, mutta mielenkiintoiselta normilistalta.
Neitsyvierailulla päädyin valitsemaan päivän suositussetin, jonka aloitti mahtava boudin noir-kuutio. Rapeaksi paistetun pinnan alta löytyi kerrassaan hullunhyvää verimakkaramassaa. Omnom.
Pääruokana oli karitsaa ja jogurttia. Lammaslapsen niskapala oli muhiteltu niin ylikypsäksi, että liha hajosi kappaleiksi ihan vaan tuijottamalla.
Karitsan kanssa tarjoiltiin pirtsakkaa jogurttikastiketta sekä höystöä, jossa oli karitsaa, pinaattia, fenkolia ja porkkanaa. Sekin oli ihanaa, mutta tuntui hiukan tuhdilta lisukkeelta, kun se olisi oikeastaan voinut olla ihan oma ruokalajinsa. Mutta en valita, kaikki tuli syötyä!

Suositeltu saksalainen Friedrich Beckerin "kettuviini" Pinot Noir "B" 2008 toimi hienosti sekä paltun että päkäpään kaverina.
Jälkkäriin oli paritettu suklaaganachea ja tosi intensiivisen mustaherukkaista sorbettia. Omassa suussani ne eivät kyllä toimineet samanaikaisesti, mutta erikseen lusikoituna molemmat olivat loistavia.

Alkudrinksu, ruoat, lasillinen viiniä ja espresso maksoivat 56 euroa eli todellakin sopuhinta näin laadukkaasta kamasta. Kulinaarimurula suosittelee Mecheä lämpimästi ja toivoo kortteliravintolalle pitkää ikää!

4 kommenttia:

aleksi kirjoitti...

mitä toi kirkkaan punanen soosi on ton kuution kanssa?.. mahtavan näköstä.

Jaana kirjoitti...

Taisi olla puolukkaa (tai karpaloa). Hyvvää!

annemi kirjoitti...

Enpä ollut tästä ravintolasta vielä kuullutkaan, kiitos vinkistä :)

Onnittelut myös vielä ehdokkuudesta!

Jaana kirjoitti...

annemi, ole hyvä. Täällä Helsingissä alkaa olla niin paljon mahtavia ravintoloita, että on jo vaikeaa päättää minne mennä. Joka paikkaan kun ei kuitenkaan ehdi ja määräänsä enempää ei pysty syömään. First world problem :-/

Ja kiitos onnitteluista. Aika kovaan porukkaan jouduin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...