31. elokuuta 2012

Capo di tutti capi

Tein tuossa männä viikolla niin tajuttomia lihapullia, että ensipuraisun jälkeen piti hyristä tyytyväisyydestä. Nämä hurmaavat pallerot sijoittuvat makumaailmankartalla Italian tienoille.

Taikinaan käytin viimeisen pakastimesta löytyneen paketin starwars-jauhelihaa Metsäojan tilalta. Juusto antoi laatulihalle lisää mehevyyttä ja pinjansiemenet tekivät pullien rakenteesta jännän. Ohjeen mukaisesta satsista syntyy parisenkymmentä keskikokoista lihapullaa.
Mahtipullat voi nauttia mainiosti pelkiltäänkin, mutta ne viihtyvät myös tuntitolkulla ässehtineessä tomaattisoossissa tai yrttisessä kermakastikkeessa.

Voin helposti kuvitella Tony Sopranon syövän näitä lihapullia mulkoillen samalla pahannäköisesti. Fuggedaboudit, just eat your meatballs, end of discussion!
James Gandolfinin kuva on imaistu IMDB:n sivuilta
Tarvitset:
300 g naudan jauhelihaa
munan
½ dl kermaa
50 g parmesania
50 g pinjansiemeniä
puskan persiljaa
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen

Tee näin:
Sekoita jauheliha, muna, kerma, raastettu juusto, murskatut pinjansiemenet ja silputtu persilja tasaiseksi seokseksi.

Mausta taikina suolalla ja pippurilla.

Pyörittele seoksesta haluamasi kokoisia palleroita ja paista ne voissa pannulla.

2 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Tony, my man! Annoin teinien katsoa Sopranosit tänä kesänä:)

Jaana kirjoitti...

Minulla on ollut jo pitkään suunnitelmissa järjestää Sopranos-orgiat, joissa katsotaan koko tuotanto läpi syöden samalla teemaan sopivia asioita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...