Lähestyvän possuretken vuoksi olen syönyt pakastinta tyhjäksi uusien sikakilojen tieltä ja tilaa alkaa olla jo aika mukavasti. Pari viikkoa sitten sulattelin potkakiekkoja ja valmistin niistä osso buccoa...
...jonka kaveriksi väsäsin kattilallisen häikäisevän keltaista sahramirisottoa.
Tein risoton Lopen Pappilanpuiston viehkosta luomupuodista löytämästäni carnaroli-riisistä. Parmesanin sijasta käytin snadisti suolaisempaa pecorinoa ja voe mahoton miten tulikin hyvää!
Yhtään pöllömmältä ei maistunut myöskään juupajokelaisesta heinää syöneestä ylämaankarjasta muhiteltu osso bucco, jota olen aiemmin tehnyt hirvestä.
Tämän mahtavan lihapadan äärelle hiljennyin yhdessä kera Hannan sopan Hannan, joka toi muassaan ruokajuomaksi Verrocchio Valpolicella Superiore Ripassoa. Viini toimi sapuskan kanssa ihan täydellisesti.
Sahramirisottoon tarvitset:
salottisipulin
½ dl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
6-8 dl kasvislientä
1 g sahramia
1 dl kermaa
1 dl pecorinoraastetta
suolaa
mustapippuria
Tee näin:
Kuori sipuli ja pilko se niin pieniksi kuutioiksi kuin pystyt. Kuumenna öljy kattilassa. Freesaa sipulisilppua hetki öljyssä ja sekoita joukkoon riisi.
Kun riisi on muuttunut läpikuultavaksi, lisää kattilaan valkoviini ja anna sen pöhistä hetken verran.
Kaada kattilaan kasvislientä pienissä erissä koko ajan riisiä hämmennellen.
Kun riisi on lähes kypsää, sekoita joukkoon sahrami, löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma ja juustoraaste. Mausta risotto suolalla ja pippurilla.
Tarjoa heti.
2 kommenttia:
sama prokkis menossa täällä...
Pakastimentyhjennysprokkisko? Se ottaa aina oman aikansa...
Lähetä kommentti