Lomareissu lähestyy ja nahistumisuhan alla olevien asioiden hyötykäyttö on ollut vahvasti agendalla. To eat-listalle ovat päässeet muiden muassa sydänsalatti, pekoni ja mämmi, jota olen nyt muutaman päivän ajan syönyt aamuin illoin eikä tuokkonen vaan ota ehtyäkseen.
Sydänsalaatille ja pekonille löysin googlaamalla ihan loistavan ohjeen Fanni & Kaneli-blogista. Tuunasin haudutettujen sydänsalaattien originaalireseptiä jonkin verran jääkapista löytyneisiin aineksiin perustuen.
Korvasin myös valkkarin siiderillä, koska en viitsinyt korkata viinipulloa pikku lirauksen vuoksi. Yhdelle salaatille olisi kyllä riittänyt kahta desiä vähempikin määrä sihijuomaa (jolloin sitä olisi jäänyt enemmän ruoan kanssa hörpittäväksi).
Fanni & Kanelissa kehoitettiin uunittamaan salaatteja kunnes keittiössä on hyvä tuoksu. Itse koin neuvon ristiriitaisena, sillä omaan nokkaani koko kämppä tuoksui aivan mahtavalta jo pekonien paistuessa pannulla :-)
Tarvitset:
sydänsalaatin
3 siivua luomupekonia
salottisipulin
2 dl omenasiideriä (käytin Magnersia)
lorauksen oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.
Leikkaa pekonit pienemmiksi palasiksi ja silppua sipuli. Paista pekoneita ja sipuleita pannulla viitisen minuuttia.
Halkaise salaatti pitkittäin ja nosta puolikkaat uunivuokaan leikkauspinnat ylöspäin.
Kaada salaattien päälle pekoni-sipuliseos sekä siideri. Rouhi joukkoon mustapippuria ja suolaa. Pirskottele vielä lopuksi salaateille oliiviöljyä.
Peitä vuoka foliolla. Paista salaatteja uunissa noin puolen tunnin ajan kunnes ne ovat pehmenneet hiukan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti