12. elokuuta 2007

Muu maa mustikka

Kävin taas naapuriblogeissa närppimässä ja löysin Apinanruokakeittiöstä viehkon leipomuksen, jonka pohjataikinaan oli lisätty talkkunajauhoja.

Talkkuna on herkkua! Itse en osaa nautiskella siitä muulla tavoin kuin jogurttiin (puolukka-vanilja on tähän tarkoitukseen ihan parasta) sotkettuna, siksi innostuinkin Muulin mustikkapiiraan reseptistä oikein tosissani.
Mustikkaisen talkkunahyvyyden ohje löytyy siis toisaalta. Noudatin ohjetta erittäin orjallisesti, mutta täytettä hämmentäessäni en vaan mahtanut itselleni mitään ja lisäsin mukaan teelusikallisen vaniljasokeria.

Valmiissa piiraassa talkkuna maistui oikein mukavasti. Muuli tarjoili omansa vaniljajätskin kanssa, Kulinaarimurulandiassa piiraan kera lusikoitiin vaniljakastiketta. Herkullista!

Lisäys: Muistin het justiinsa postauksen julkaistuani, että mustikkapiiras oli itse asiassa ensimmäinen itse kokkaamani syöminen Helsingissä, jonne muutin samana päivänä kun prinsessa Diana kuoli. Kun maahanpanijaisten aika tuli, kokoonnuimme pienellä ystäväjoukolla majapaikkaani Vuorimiehenkadulle seuraamaan seremoniaa töllöttimestä. Olin luvannut seurakunnalle kirkkokahvit mustikkapiirakalla. Mustikat hain hautajaisaamuna Kauppatorilta ja raitiovaunua odotellessani kuulemani rantojen miesten keskustelu saa minut vieläkin haikealle mielelle. "Tänään on sen Dianan hautajaiset", toinen kavereista totesi. Toinen oli hetken hiljaa ja sanoi huokaisten: "Siinä sitä oli sitten hyvä ihminen."

4 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Nyt alkoi tehdä itsenkin mieli piirasta :-P Huomenna onkin hyvä syy pyöräytellä jokin leipomus, sekä makea että suolainen, saattaa käydä talkkunaisesti! Ja aika osuvaa, myös postaamani piiraan leipuri oli lisännyt mustikoihin hieman vaniljasokeria, mutta jota en ohjeessa näköjään ole maininnut kun muistelin niin orjallisesti alkuperäistä lehden ohjetta. Täytynee ujuttaa se paikalleen, lienee oleellinen ainesosa. :-)

Jaana kirjoitti...

Meinasin laittaa vaniljasokeria myös pohjaan, mutta viime hetkellä pystyin kykenemään hillitsemään itseni :-)

Muhevan makuinen on tuo piiras!

Nimetön kirjoitti...

Ah, meillä päin tehtiin pienenä aina talkkunasta puolukkahuttua. Pitääpä polkata kyseinen herkku joskus.

Jaana kirjoitti...

Puolukkapolkkausta saa harjoittaa mahd. pian, kiitostack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...