2. huhtikuuta 2012

Kolinaa ja pauketta

Tässä eräänä torstaina olimme Herkku ja Koukun Jytiksen kanssa etkoilemassa ennen musavisaa Kolossa (Fredrikinkatu 37). Kokemus oli hämmentävä.

Paikka on pieni, mutta henkilökunta kunnostautui vierailumme aikana sähläämällä kunnioitettavassa mittakaavassa. Astioita putoili vähän väliä niin kyökin kuin salinkin puolella. Jotain paloi pohjaan, joten savua tuuletettiin ulos pitämällä ulko-ovea auki ja tuli vähän kylmä.

Lisäksi tarjoilijatyttönen onnistui avaamaan kuohuviinipullon siten, että korkki lensi minne lie ja skumppaa purskahti hänen päälleen. Neitonen myös flirttaili innokkaasti naapuripöydän miesseurueella ja ainakin minusta tuntui, että ravintolan muut (nais)asiakkaat jäivät vähän lapsipuolen asemaan.

Mutta ruoka oli hintaan nähden maittavaa. Listaan merkittyä päivän menua meille ei tosin muistettu esitellä ja pöytäämme unohdettiin tuoda leipää.
Keittiön tervehdyksenä saimme kuitenkin oivallisen lohitartarin punajuuripyreellä.
Alkuun otin kampasimpukoita. Niiden lisäksi annoksessa oli uppomuna, maissi- ja persiljapyreetä sekä uuden sadon parsaa Hollannista. Nättiä ja maukasta.
Väliruokana tarjoiltiin raikasta omenoista, shampanjasta ja limestä tehtyä granitaa (kuulimme tykötarpeista, kun tarjoilija kertoi niistä naapuripöydän herroille). Kannellinen pikkukuppi oli söötti.
Pääruoaksi söin scampeja ja parsarisottoa. Risotto oli hyvän makuista, mutta riisit olivat jääneet karvan verran raaoiksi. Myös Jytiksen kuhan kaverina oli parsaa, vaikkakin ne olivat unohtuneet lautaselta. Parsat toimitettiin siis jälkijunassa ja nyt niiden kerrottiin tulevan Etelä-Afrikasta.
Jälkkäriksi tilasin jasminteeparfait'n, jonka hallitsevin maku oli lime. Kyllä minä niin mieleni pahoitin valjuista ja mauttomista tuontimansikoista.

Safkat, puolikkaani viinipullosta ja alkudrinksu maksoivat 66,50 euroa. Hinta-laatusuhteestaan Kolo saa kiitettävän arvosanan, mutta asiakaspalvelusta tulee laiskanläksyjä.

8 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

No jopas. Olen koittanut varata tuolta pöytää viikon verran. Sähköpostia on vaihdettu ainakin 6 kpl, mutta pöytää ei ole vieläkään... Hyvää kuitenkin ilmeisesti kannattaa odottaa? :)

Jaana kirjoitti...

Sanos muuta. Kolon ruoka on oikein hyvää, mutta siellä on myös melkoinen säheltämisen meininki. Jos se ei haittaa, niin jatka ihmeessä sähköpostikirjeenvaihtoa pöydän saamiseksi ;-)

Anni kirjoitti...

:D Uskomaton palvelu!

Portobello kirjoitti...

Voi pyhä jysäys. Itse olen kuullut palvelusta pelkkää hyvää. Onneksi ruoka sentään maistui! Tuollainen palvelu voi kuitenkin vesittää koko illan, vaikka sapuskassa ei sinänsä vikaa olisikaan.

Jaana kirjoitti...

Juu, jossain vaiheessa sähläys alkoi ehkä enemmänkin huvittaa kuin ketuttaa.

Ruoka oli voittopuolisesti hyvää ja seura loistavaa :-)

Jytis kirjoitti...

Mua kanssa ehkä enemmän nauratti, jotenkin niin paljon komiikkaa siinä koko touhussa. Mutta epäilen että niillä oli sellainen "kaikki tippuu hanskasta" -ilta. Tuskin ravintola edes pyörisi jos aina tuollaista sähläystä. Mutta siis ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ja tosiaan, erityispisteet siitä että viini oli varsin inhimillisissä hinnoissa.

Jaana kirjoitti...

Jytis, viinin edullisuus oli kyllä vähän petollista (mutta toisaalta saatettiin pärjätä musavisassa hyvin sen takia kun oltiin niin rentoja).

Jytis kirjoitti...

Ja just mietin että ehkä samasta syystä henkilökunnan koheltaminen vaan hihitytti :) Rentous on aina hyvä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...