1. huhtikuuta 2012

Tea for two and two for tea

Kävimme ystäväni kanssa vetämässä snadit sormiruokaähkyt sekä seitinohuet päivähönöt royalravintola Salutorgetissa (Pohjoisesplanadi 15). Siellä on lanseerattu Afternoon Tea-konsepti, joka on jo huomioitu ainakin Gloriassa.

Iltapäiväteetä piti päästä testaamaan jo senkin vuoksi, että edellisestä formaalista teeseremoniasta on kulunut yli kolme vuotta. Omatekoisten skonssien nakertelusta on vielä pidempi aika.
Pöytään kannetun kolmikerroksisen tarjottimen antimet vaikuttivat ensisilmäyksellä melko vaatimattomilta, mutta niiden tuhoaminen osoittautuikin oletettua kovemmaksi urakaksi.
Tarjottimen alimmaiselta tasolta löytyi pikkuruisia toast skageneita ja minisandwicheja eri täytteillä: oli kurkku-tuorejuustoa, häränrintaa piparjuurimajoneesilla sekä kananmunaa.
Keskikerroksessa sijaitsivat skonssit, rapeita suklaakeksejä, karpalofinancierit, sekä maailman pienimpiä hedelmä- ja sitruunakakkusiivuja.

Sitruunakakku yllätti intensiivisellä maullaan, mutta skonssien rakenne oli minusta epäonnistunut. Teen ite parempia.
Yläritsille oli katettu äkkimakeita asioita: macaroneja, pieniä suklaabrownieita (joita tarjoilija kyllä väitti Rocky Roadeiksi), valkosuklaakarkkeja (joiden rakenne oli rockyroadmainen) ja mustaherukkamarmeladia.
Skonssien kanssa syötiin mansikkahilloa, älyttömän hyvää appelsiini-kurpitsamarmeladia ja Devonshire Creamia. Nam!
Melkoisen kattavalta haudutettujen teelaatujen listalta valitsimme kumpikin pohjoisintialaista tummaa ja hyvää Assam-teetä. Nautimme sen brittiläiseen tapaan maidon kanssa.
Afternoon Tean hinta on 19 euroa per henkilö. Teeaikaan lasillisen ihan kohtuullista Lansonia saa 9 eurolla. Me joimme niitä kaksi eli herkkuhetkelle kertyi hintaa 37 euroa nokkaa kohden.

Kahden hengen iltapäiväteekutsut olivat oikein kiva kokemus. Salutorgetin viehättävä miljöö loi osaltaan tilaisuuteen sopivaa siirtomaahenkistä tunnelmaa.

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kiva tietää että Helsingistäkin nyt saa afternoon tee-hetkiä!

Jaana kirjoitti...

Ainakin toistaiseksi saa. Salutorgetin skonssit olivat aika onneton esitys, mutta muilta osin teetarjoilu oli OK.

Anni kirjoitti...

Hotel Kämpissä oli joskus ainaki teetarjoilu. Se piti tosin varata erikseen. Hinta oli aika sama. En tosin sit ikinä päässyt sinne asti kun olin varannut mulle ja mun silloiselle poikaystävälle iltapäiväteemätöt ja sit se perkeleen poika alkoi jotain kiukuttelee. Ha!

Ehkä jos tuolla sit pääsis käymään. :)

Jaana kirjoitti...

Mullakin on muistikuva Kämpin iltapäiväteestä. Se taisi olla joku määräaikainen sesonkituote? Nähtäväksi jää, kuinka pitkäikäinen Salutorgetin teekonseptista tulee.

Abraham Simpson kirjoitti...

onko siirtomaahenkinen myönteinen vai kielteinen ilmaus?

Jaana kirjoitti...

Teen- ja gininjuontikulttuurin kannalta myönteinen ilmaus :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...