31. maaliskuuta 2012

Perjantai-illan huumaa(va salaatti)

Työviikon jälkeen en nykyään juurikaan hingu riekkumaan baariolosuhteisiin, vaan tahdon laskeutua viikonloppuun ihan vaan kaikessa rauhassa kotona. Just call me middle-aged!

Eilenkin pyörähdin siis marketin ja viinakaupan kautta kotiin ja valmistin iltapalaksi aivan hirmuisen hyvää maalaissalaattia. Ruokajuomaksi hörpin ranskalaista siideriä.

Tästä salaatista on varmasti tasan yhtä monta ohjetta kuin on tekijääkin. Omaan maalaissalaattiini kuuluvat ehdottomina vakiojäseninä kananmuna, krutongit ja pekoni.

Muut tykötarpeet ovat mitä milloinkin. Tällä kertaa niitä olivat tomaatit, kurkku, possuretken saaliille pakastimessa olotilaa anteneet pavut sekä kaprispurkin jämät.

Usein nakkaan mukaan myös oliiveja ja keitettyjä perunoita, mutta eilen nautin perunoista vain kirjallisessa muodossa: Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike on loisto-opus!

maalaissalaatti
Salaattiin tarvitset:
5 siivua luomupekonia
viipaleen maalaisleipää
kananmunan
1 dl pakastepapuja
pätkän kurkkua
kourallisen kirsikkatomaatteja
200 g salaatteja (minulla sydän-ja punasalaattia)
1 rkl kapriksia

Kastikkeeseen tarvitset:
1 rkl majoneesia
1 rkl Dijon-kokojyväsinappia
lorauksen kaprispurkin lientä

Tee näin:
Paista pekonit rapeiksi pannulla omassa rasvassaan. Kuutioi leipäviipale ja paista kuutioihin rapsakka pinta pekoneista pannulle jääneessä rasvassa.

Kypsennä munaa kiehuvassa vedessä viiden minuutin ajan. Laita pakastepavut siivilään ja kaada muna keitinvesineen papujen päälle. Huuhtele munaa ja papuja hetkin kylmän juoksevan veden alla.

Viipaloi kurkku ja puolita viipaleet. Halkaise tomaatit.

Pese ja kuivaa salaatit. Revi ne pienemmiksi paloiksi kulhoon.

Sekoita kastikeainekset keskenään. Kaada kastike salaattien joukkoon ja sekoita hyvin.

Kokoa salaatti lautaselle laittamalla alimmaiseksi salaatteja, niiden päälle krutonkeja, papuja, kurkkua, tomaatteja ja kapriksia. Viimeistele annos munanlohkoilla ja pekonilla.

2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Kyllä ei voi perjantai-ilta paremmin sujua kuin juuri noin! :)

Jaana kirjoitti...

Kiitos Tusla vertaistuestasi ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...