16. maaliskuuta 2012

Meksiko Annankadulla

Pientä ja söpöä Café de Nopalia pyörittänyt porukka sai pari viikkoa sitten vihdoin avattua hiukan suuremman ruokapaikan. Patrona Cocina & Cantina (Annankatu 20) tarjoilee samaa loistavaa meksikolaista ruoka kuin nurkan takana sijaitseva pikkusiskonsakin.

Ravintoloiden yhteystiedot löytyvät niiden FB-sivuilta ja kuppiloiden voittopuolisen ylistäviä arvioita voi lukea eat.fi:n sivuilta. Kulinaarimurulassakin Café de Nopalia tuli kehuttua reilu vuosi sitten.

Viime viikolla kävimme tyyppaamassa uuden, uljaan Patronan kuuden hengen ja yhden pehmokilpikonnan voimin. Kannatti todella tehdä pöytävaraus, sillä paikka oli täynnä ja meidän siellä istuessamme useat sisäänpyrkivät seurueet joutuivat pettymään, kun vapaita paikkoja ei löytynytkään.
patrona_mexican_kitchen
Patronassa on anniskeluoikeudet, joita on kipeästi kaivattu myös Café de Nopaliin. Hartaudella sekoitettu Margarita maistui syntisen hyvältä!
patrona_mexican_kitchen
Alkupalaksi tilaamani Ceviche de Pescado oli ensiluokkaista, juuri sopivan kirpeää ja chilistä. Sen kanssa oli tarjolla pyöreitä tortilla chipsejä, joita menussa kutsuttiin nimellä totopos.
patrona_mexican_kitchen
Pääruoaksi söin (kuten liki kaikki muutkin seurueestamme) orgastista evästä nimeltä Taquitos de Carnitas "Buche, Nana, Cuerito & Nenepil".

Pehmolettusilla oli hullunhyviä possun paloja sekä silputttua sipulia ja korianteria. Herkun päälle lusikoitiin salsa verdeä, jonka jälkeen lettu otettiin käteen ja haukattiin. Parasta!
patrona_mexican_kitchen
Possulettujen kanssa hörpin Chelada-nimistä juomaa, jossa oli olutta, limen mehua ja suolaa. Se maistui hyvältä kiljulta ja oli oivallinen palanpainike pääruoalle.
patrona_mexican_kitchen
Jälkkäri oli syömisteni heikoin lenkki. Flan Caseron munamassa oli kypsynyt liikaa ja maistui makealle munakkaalle. Tunsin siis hiukan annoskateutta vieruskaverin limetortusta, josta sain maistiaisen.

Patronaan ei kannata tulla pikaruokailemaan, sillä tarjoilun ja muunkin meiningin tempo on verkkaisehko. Mutta se jotenkin sopii sinne. Myöskään suomenkielisiä ruokalistoja ei ole.

Paikan hintataso on laatuun nähden oikein kohtuullinen. Kolmen ruokalajin dinneri normaaleine ruokajuomineen maksoi vain 43 euroa.

En ole vieläkään päässyt käymään Meksikossa, joten ruokien autenttisuudesta on paha mennä sanomaan juuta tahi jaata. Joka tapauksessa suolaiset sapuskat olivat tajuttoman maukkaita. Kaikenkarvaisten cantinawestien pöperöt eivät kyllä pääse lähellekään Patronan tarjoomuksia. Muchas gracias!

3 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Yritettiin tuossa päästä heti la klo 16 syömään tuonne Annankadun Meksikoon. Ei mitään toivoa ilman varausta koko iltana... Menimme siis muualle ja koitamme joskus uudelleen. Kiinnostava paikka!

Jaana kirjoitti...

Siltä vähän vaikutti omalla vierailukerrallamme, paljon pöytävarauksetonta porukkaa joutui pettymään. Mutta kyllä tuonne kannattaa ehdottomasti pyrkiä, ruoka on järjettömän hyvää!

Riikka kirjoitti...

Hitsit, mäkään en ole vielä päässyt tuonne. Kerran kävin ovella, mutta tiistai-iltana olivat tupaten täynnä, eikä saanut pöytää varattua.

Suht autenttisilta näyttävät annokset kuvien perusteella (vaikkei nuo sipsit mitään totopoksia ole, vaan näyttävät ihan semmoiselta kaupan tavaralta. Onneksi bongasin jostakin toisesta blogista kuvan kunnon totopoksista, eli friteeratuista maissitortillapalasista, joten ilmeisesti siellä on tapahtunut hyvää kehitystä niiden suhteen.)

Meksikolaiset jälkkärit ovat suht ankeita ja nuo flanit tuppaavat olemaan siellä aina vähän sellaisia ylimakeita ja -paistuneita.

T. Yks mehikofani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...