29. maaliskuuta 2012

Possuretkellä

Eilen kävimme pitkästä aikaa hakemassa puolikkaan luomusian määrämittoihin paloiteltuna Kiven Säästöpossusta.

kiven_säästöpossu
Itse asiassa possuvarastomme ehtyivät jo viime syksynä, mutta luomulihan kysynnän hurjan kasvun vuoksi meille luvattiin potsisatsi vasta maaliskuun lopuksi. No, hyvää kannattaa odottaa.

kiven_säästöpossu
Eikö teksti näy? Klikkaa kuva suuremmaksi!

Nyt olimme kaukaa viisaita ja varasimme seuraavan sianpuolikkaan ensi syyskuuksi. Hieno homma, että säästöpossut menevät kaupaksi!

porsaankyljykset
Tällä kertaa paloittelutoiveemme oli melko kyljyspainotteinen. Näissä kyljyksissä on runsas, hyvänmakuinen rasvakerros, eikä mitään parin millin nimellistä valkoista reunusta.

Ihan ensimmäisellä retkellämme pari vuotta sitten panostimme eväisiin melkoisella pieteetillä, mutta eilen ruokahuolto hoitui kätsysti kuuluisalla, retrohkon oloisella Nummelan Autogrillillä.

nummelan_ag_zeddar
Harvalta snägäriltä nimittäin saa porilaiseensa zeddaria!

nummelan_ag_kyytipoika
Kyytipoika jahtimakkaralla, pekonilla ja zeddarilla. Tämän syömisen jälkeen suussa maistui nakkikioski koko loppuillan. Gnaah!

sianlihaa
Jaoimme sianpuolikkaan kolmen huushollin kesken. Tyytyväisin kaikista taisi olla yhden ruokakunnan karvakaveri, joka sai tuliaisiksi pussillisen possunkorvia ja leikkuuroippeita. Wilho on onnenpoika ♥

Itse nettosin kinkkubingossa 11,5 kiloa kaikkea hyvää: kyljyksiä, kinkkurullan, luullista lapaa, potkan, paahtokylkeä, kassleria, jauhelihaa sekä sorkat halkaistuina. Hintaa tälle lihaläjälle kertyi 63 euroa.

Ken näiden herkkujen makuun on päässyt, hän ei konsaan enää suojakaasuun pakattuihin rypsiporsaisiin koske!

4 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Mekin saimme yhdestä puolikkaasta possusta kylkiluut ja oli ihan mahtavaa.

Ennen seuraavaa osuutta pitää hankkia suurempi pakastin, että voi säilöä 11 kg lihaa ;-)

Jaana kirjoitti...

Eikös vaan olekin!

Nuo lihat mahtuivat kyllä tuommoisen normi-jenkkikaapin alakerran pakastimen yhteen lootaan (tosin pari vodkapulloa piti uudelleensijoittaa lämpimämpiin oloihin).

Heleen kirjoitti...

Lähilihaan kuten muuhunkin lähiruokaan kannattaa satsata; ja vaikka pyydystäisi sen itse;). Ei ollut ennen tällaista palvelua kaikille, onneksi maailma muuttuu!

Jaana kirjoitti...

Joo, suoraan tuottajilta voisi hankkia enemmänkin tavaraa, jos vain tietäisi mitä kaikkea on tarjolla tässä muutaman kymmenen kilometrin säteellä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...