18. tammikuuta 2011

¡Viva el viherdrinkki!

Kuluvan kuukauden ruokahaasteeseen oli kerrankin helppo osallistua. Usein pähkin ja pohdin tsiljoonia mahdollisia vaihtoehtoja niin pitkään, että ilmoittautumisaika ehtii umpeutua.

Tammikuun kiintoisana teemana on latinoruoka ja ihan kuin tilauksesta naapurikortteliin avattiin vuodenvaihteessa Café de Nopal. Se on pieni ja sievä ravintola, jossa tarjoillaan meksikolaista kotiruokaa.

Kylillä kerrotaan paikassa nähdyn sapuskan autenttisuudesta kyyneliin saakka liikuttuneita sudeettimeksikolaisia. Huhut saattavat olla totta, sillä kävin pari viikkoa sitten syömässä Nopalin lauantaibrunssin ja se osoittautui oivalliseksi.


Kaikkein eniten vaikutuin palan painikkeeksi tarjoillusta kurkku-korianterijuomasta. Se oli raikasta, hyvänmakuista ja sen väitettiin tekevän gutaa myös ruoansulatukselle.

En ole ihan varma, mitä kaikkea nopalilaiset juomaansa laittavat, mutta oheisilla tykötarpeilla pääsin suhteellisen lähelle ravintolakokemusta.

Nesteiden määrä kannattaa kuitenkin säätää omalle suulle sopivaksi. Juoman voi myös jättää vähän paksummaksi ja lantrata se vasta ennen hörppyä.


Tarvitset:
2 kurkkua
2-3 dl appelsiinimehua
4-5 dl vettä
kourallisen tuoretta korianteria

Tee näin:
Huuhtele ja paloittele kurkut. Laita ne muiden ainesten kanssa blenderiin ja surraa tasaiseksi.

Maistele välillä ja lisää tarvittaessa mehua tai vettä.

Valuta neste siivilän tai harson läpi kulhoon. Kurkkumäskin voit vaikka syödä juomantekoruokana.

Kaada juoma pulloon tai kannuun. Tarjoile kylmänä.

5 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Täähän on ihan mahtava ohje. Huomenna heti korianteriostoksille ja eiku blendaamaan!

Jaana kirjoitti...

Eiks olekin! Mä olen blendannut tätä jo muutamaan otteeseen eikä loppua näy :-)

Tuskin maltan odottaa, miten hyvältä jääkylmä kurkkujuoma maistuu kesähelteillä.

Virpi kirjoitti...

Oho, hauska idea kyllä kerrassaan! :) Näyttää tosi virkistävältä.

Yaelian kirjoitti...

Kurkkua kuluu mullakin monessa smoothiessa:-) Onpa kiva tietää,että Hesaan on avattu aito meksikolaispaikka,tuonne sitten pitää kesällä suunnata Suomessa asuvan meksikolaisen ystäväni kanssa! Nyt tuli kyllä jano,ja noita aineksiakin on jääkaapissa:-)

Jaana kirjoitti...

Virpi, se myös maistuu virkeältä. Tämä täydellinen kesäjuoma voisi muuten toimia jonkin alkoholipitoisen drinksun pohjanakin :-)

Yaelian, mä en ole aiemmin älynnyt käyttää kurkkua juomissa, mutta nyt tiedän paremmin. Nopalista kannattaa sitten buukata pöytä etukäteen, paikka on tosi pieni ja aina täynnä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...