20. tammikuuta 2011

Kimchiä ja muita korealaisia asioita

Ruokabloggaavien daamien dinneritreffien sarja sai jatkoa korealaisissa merkeissä Korea Housessa (Mariankatu 19). Kaikki seuralaiseni menettivät hymyssä sun kimchineitsyytensä ja tykkäsivät muistakin syömisistä. Marin blogista löytyy lisää tarinointia tapaamisestamme.
Alkuun tilasimme isomman kimchiomeletin ja pienemmän äyriäisomeletin. Molempi parempi. Dippikipoissa oli ainakin seesaminsiemeniä ja soijaa.
Pääruoaksi söimme neljään pirkkoon kipollisen bulgogia, joka lienee korealaisista eväistä tunnetuimpia. Se koostuu marinoidusta naudanlihasta, herkkusienistä ja kevätsipulista, joita kypsennetään mausteliemessä kätsyllä pöytämallisella kaasuhellalla. Kimppasyötävän omalle kulmalleen voi lisätä chiliä ja valkosipulia makunsa mukaan.

Muina lisukkeina tarjolla oli tietenkin kimchiä, marinoitua retikkaa sekä mahtavan makuista punervaa soossia, jonka keskeinen tykötarve on fermentoitu paputahna. Lihapadasta annostellaan herkkupaloja salaatinlehdille, lisätään halutut lisukkeet ja ohjataan nyytti ääntä kohti. Hyvää.

Osuuteni jaetuista ruoista + pullollinen korealaista bisseä = 34 euroa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...