12. toukokuuta 2008

Juustoista sormiruokaa

Toukokuun ruokahaasteen teemana ovat sormin syötävät herkut. Aihe on mielestäni haastehistorian äärimmäistä parhaimmistoa, sillä näpertely on ihanaa :-)

Ensin tuumailin tekeväni uudemman kerran taivahan mannaksi todettuja vuohenjuustoleipäsiä. En kuitenkaan jaksanut toistaa itseäni, joten zuumailin aitojen yli vehreämmille reseptilähteille ja löysin aarteen, fetajuustotryffelit!


Yltiösöpöjen mollukoiden alkuperäisohjeessa olleen sipulin korvasin purjolla, koska sitä sattui kaapissa olemaan. Originaalilisukkeiden (kurkkuviipaleita, kirsikkatomaatteja, oliiveja, manteleita) sijasta stanssailin palleroiden kavereiksi pieniä paahdettuja ruisleipäkiekkoja. Älyttömän hyvältä maistuivat eli näillä mennään.


Tarvitset:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g Fetaa
1 tl Worcestershire-kastiketta
muutaman sentin pätkän purjoa
mustapippuria
reilun kourallisen persiljaa
ruisleipää

Tee näin:
Sekoita juustot tahnaksi. Pilko purjo silpuksi ja lisää silppu juustojen joukkoon. Mausta seos W-soossilla ja muutamalla rouhaisulla mustapippuria.

Viilennä tahna jääkaapissa jämäkäksi.

Pyörittele jähmettyneestä seoksesta suupalan kokoisia palleroita. Kierittele juustopallot hienonnetussa persiljassa ja tarjoile paahdetun ruisleivän kera.

5 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

hienon näköisiä ovat! sopivat hyvin tähän kevätaikaan värimaailmansa puolesta.

Anna kirjoitti...

Ovatpa tosiaan ihanan keväisiä, nää haastepallerot!

Jaana kirjoitti...

Vihreä ruoka on aina kivaa :-)

Ari Makela kirjoitti...

Kaunis vihreä pallo.

Hmm, tänä viikonloppuna on pakko saada jotain aikaan jos aion osallistua haasteeseen.

Jaana kirjoitti...

Ari, niin se on. "Aika rientää kun pitää lystiä" - missä leffassa voit kuulla em. repliikin?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...