30. toukokuuta 2008

Raparperitaivas2.0

Nyt sitä taas saa, raparperia nimittäin! Kirpakoiden pötkylöiden ilmestyminen toreille ja kauppoihin on yhtä varma kesän merkki kuin suvivirsi.

Valmistauduin eilen tulevan viikonlopun sushitalkoisiin tekemällä jälkkäriksi kevään raparperipiirasta. Vähän hassun niminen ohje on peräisin samasta opuksesta kuin edellisen raparperiherkun reseptikin. Kelpo keittokirja siis.

Testasin piirasta vaniljakastikkeen kera. Kombinaatio toimi satasella, mutta myös vanilja- tai mansikkajäde viihtyisi raparperin seurassa riitelemättä.
Taikinaan tarvitset:
175 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täytteeseen tarvitset:
500 g raparperia
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.

Sulata voi miedolla lämmöllä ja anna sen jäähtyä.

Kuori raparpereja tarvittaessa ja leikkaa varret sentin paksuisiksi palasiksi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Kaada joukkoon sula voi ja sekoita taikinaksi.

Jätä reilu desi taikinamuruja piiraan pinnalle ripoteltaviksi. Painele loput taikinasta piirasvuokaan ja ripottele perunajauhot päälle.

Lado piiraspohjalle kahdesta kolmeen kerrosta raparperipaloja ja sokeria. Ripottele raparperien päälle loput taikinamurut. Paista 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...