1. toukokuuta 2008

Vaniljaiset vappupallot

Jo edellisessä postauksessa kerroin, että joukkohurmokselliset vappuriennot eivät ole minun juttuni. Valpurin ruokaperinteitä pidän kuitenkin mieluusti yllä, koska esmes munkit ovat hyviä.

Erikoishyviä ovat rahkapallerot, joita on jo öljykylvetetty useissa muissakin kyökeissä.

Munkinpaisto (ja uppopaistaminen yleensä) on helppo nakki, kun saat säädettyä öljyn lämpötilan parahultaiseksi. Muista että öljy ei saa olla liian kuumaa (palovaara), mutta sen pitää kuitenkin olla tarpeeksi kuumaa, että kypsennettävät asiat eivät jää raakileiksi :-)


Tarvitset:
1 prk maitorahkaa
½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
munan
1 tl vaniljaesanssia
ruokaöljyä (auringonkukka- tai rypsi-) paistamiseen
sokeria sokerointiin

Tee näin:
Sekoita rahka, sokeri, jauhot, sooda, muna ja vaniljaesanssi tasaiseksi tahnaksi.

Lämmitä puolisen litraa öljyä kattilassa. Öljy on sopivan kuumaa, kun sinne pudottamasi koepala pullahtaa pintaan ja alkaa ruskettua vikkelästi.

Muotoile kahden ruokalusikan avulla taikinasta palleroita ja saata ne varoen öljyyn kypsymään. Hirveän montaa kaveria ei kannata kypsennellä samanaikaisesti, sillä a) mollukat turpoavat paistuessaan b) öljy jäähtyy jos sinne ahtaa liian paljon tavaraa kerralla.

Kääntele munkkeja kypsymisen aikana (jos eivät kääntyile itsekseen). Kun ne ovat kauttaaltaan tasaisen ruskeita, nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin (tai vastaavan) päälle rauhoittumaan.

Kierittele hieman jäähtyneet rahkapallerot sokerissa.

1 kommentti:

Välispiikki kirjoitti...

Kaikista palleroista ei tod. tullut täydellisen ympyriäisiä! Ja tuohon kuvaankin asettelin munkinhyväkkäät ns. parhain päin ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...