1. toukokuuta 2008

"Alla bara dokaa"

Salakuuntelin eilen töistä palatessani suomenruotsalaisen haalarikaksikon turinoita kutosen ratikassa. Pojat pähkivät, kuinka moni ulkosalla huojuvista turbohumalaisista mahtaa tietää, miksi vappua vietetään. Otsikon terävän huomion lausui toinen näistä kavereista onnistuen samalla tiivistämään sanomaansa vapun syvimmän olemuksen.

Suomalaiskansallisina ryyppypyhinä olen pyrkinyt pysymään kaukana holtittomista väkijoukoista. Onneksi ystäväpiirissäni on muitakin oklofobiasta kärsiviä, joille tarjosin residenssissäni tänään turvapaikan ja pientä purtavaa.

Vappuangstisten menu piti sisällään toast Skagenin tyylisiä katkarapuleipiä, vaniljamunkkeja ja kuohuviiniä. Yletöntä sihijuoman kanssa lutraamista hillitsi tehokkaasti huominen työpäivä, tätä kirjoittaessa tungoskammoiset kafrut lienevät jo päässeet turvallisesti koteihinsa.

Originaaliin toast Skageniin kuuluvan tillin korvasin tilliä vihaavan toverini toivomuksesta ruohosipulilla. Koristeluun käytin punaista Cavi-Artia, joka stunttasi oikeaa mätiä hienosti.


Tarvitset:
150 g pakastekatkarapuja
ruohosipulia
4 rkl majoneesia
1 rkl dijon-sinappia
pari tippaa Tabascoa
paahtoleipää
punaista Cavi-Artia

Tee näin:
Sulata katkaravut ja pilko ne pienemmiksi, säästä muutamia katkoja koristeiksi. Hakkeloi ruohosipulia sen verran, että saat puolisen desiä silppua.

Sekoita majoneesi ja sinappi kulhossa, lisää joukkoot pilkotut katkaravut sekä ruohosipulisilppu. Mausta Tabascolla, tippa tai kaksi riittää.

Paahda leivät ja leikkaa niistä reunat pois. Lusikoi rapuseosta leiville. Koristele Cavi-Artilla, katkaravuilla ja ruohosipulilla.

4 kommenttia:

Jams kirjoitti...

Mulle ei toi caviart iske kyllä ollenkaan. Ei huijaa mua :D

Välispiikki kirjoitti...

Ei merilevämäti oikeita mätejä mauissa voitakaan, mutta ulkonäkönsä puolesta Kokkosen Arvon innovaatio on ihan passeli koriste-elementti.

Eikä se makukaan hassumpi ole :-)

satujatar kirjoitti...

Minusta taas sekä musta että punainen mukakaviaari on tosi hyvää. Hakkaa huonot mädit aivan mennen tullen. Mutta mie olenkin aina ollut outo lindu.

Välispiikki kirjoitti...

Outo lintu löytää madon :-) Vai oliko se aikainen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...