Toukokuun ruokahaasteen teemana ovat sormin syötävät herkut. Aihe on mielestäni haastehistorian äärimmäistä parhaimmistoa, sillä näpertely on ihanaa :-)
Ensin tuumailin tekeväni uudemman kerran taivahan mannaksi todettuja vuohenjuustoleipäsiä. En kuitenkaan jaksanut toistaa itseäni, joten zuumailin aitojen yli vehreämmille reseptilähteille ja löysin aarteen, fetajuustotryffelit!
Yltiösöpöjen mollukoiden alkuperäisohjeessa olleen sipulin korvasin purjolla, koska sitä sattui kaapissa olemaan. Originaalilisukkeiden (kurkkuviipaleita, kirsikkatomaatteja, oliiveja, manteleita) sijasta stanssailin palleroiden kavereiksi pieniä paahdettuja ruisleipäkiekkoja. Älyttömän hyvältä maistuivat eli näillä mennään.
Tarvitset:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g Fetaa
1 tl Worcestershire-kastiketta
muutaman sentin pätkän purjoa
mustapippuria
reilun kourallisen persiljaa
ruisleipää
Tee näin:
Sekoita juustot tahnaksi. Pilko purjo silpuksi ja lisää silppu juustojen joukkoon. Mausta seos W-soossilla ja muutamalla rouhaisulla mustapippuria.
Viilennä tahna jääkaapissa jämäkäksi.
Pyörittele jähmettyneestä seoksesta suupalan kokoisia palleroita. Kierittele juustopallot hienonnetussa persiljassa ja tarjoile paahdetun ruisleivän kera.
5 kommenttia:
hienon näköisiä ovat! sopivat hyvin tähän kevätaikaan värimaailmansa puolesta.
Ovatpa tosiaan ihanan keväisiä, nää haastepallerot!
Vihreä ruoka on aina kivaa :-)
Kaunis vihreä pallo.
Hmm, tänä viikonloppuna on pakko saada jotain aikaan jos aion osallistua haasteeseen.
Ari, niin se on. "Aika rientää kun pitää lystiä" - missä leffassa voit kuulla em. repliikin?
Lähetä kommentti