15. helmikuuta 2007

Helmikuun punasipulihaaste

Helmikuun ruokahaasteen kärkenä potkii punasipuli. Vuohenjuusto pelaa keskikentällä, pekoni liberona ja maalissa on rucola.

Dream Teamista leipoutui haastepizza, jossa tomaattisoosin sijasta pohjalle levitetään punasipulihilloketta ja vuohenjuustoa. Ne antavat letulle mehevyyttä, jota pekonin ja rucolan rapsakkuus tasapainoittaa mukavasti. Hilloke kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennakkoon, mieluusti jo edellisenä päivänä.
Punasipulihillokkeeseen tarvitset:
4 punasipulia
1 dl ruokosokeria
1 dl Balsamicoa
1 tl suolaa
1 rkl kuivattua rosmariinia

Tee näin:
Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Sekoita muut aineet kattilassa. Kun seos kiehuu, lisää sipulirenkaat ja kypsyttele miedolla lämmöllä kannen alla tunnin verran. Purkita ja jäähdytä.

Pohjaan tarvitset:
2 dl vettä
4-5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
ripsauksen suolaa

Täytteeksi tarvitset:
100 g levitettävää vuohen(tuore)juustoa
150 g mozzarellaraastetta
punasipulihilloketta
12 viipaletta pekonia
rucolaa

Tee näin:
Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Laita pekonit rapeutumaan pannulle. Älä paista siivuja aivan ritisevän rapeiksi, muuten ne kuivuvat uunissa liikaa.

Sekoita pizzapohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kauli mahdollisimman ohuiksi. Satsista tulee kaksi halkaisjaltaan noin 20-senttista pizzaa.

Levitä pohjille vuohenjuustoa ja reippaasti mozzarellaraastetta. Laita punasipulihilloketta juustojen päälle. Sitä saa olla kohtalaisen paljon, mutta ei kuitenkaan niin älyttömästi että juustot jäävät täysin punaisen peiton alle! Asettele pekoniviipaleet säteittäin juustojen ja sipuleiden päälle. Ripsauttele vielä pikkuisen mozzarellaraastetta komeuksien ylle.

Paista 10-15 minuuttia. Kylvä valmiiden pizzojen päälle reilulla kädellä rucolaa ja nauti kylmän alen kanssa.

Jos Alan Shearer olisi ruokaa, niin tätä hän olisi!

7 kommenttia:

oliivia kirjoitti...

Nam mitä herkkupizzaa! Taisi mennä perjantain menu uusiksi meidän keittiössä...

Anonyymi kirjoitti...

Ah, jopa loistavan lätyn lätkäisit! Eipä tuohon paljon ole sanomista! Paitsi että googlettaa piti Shearer...

Jaana kirjoitti...

oliivia: suosittelen :-) Tuo punasipulihilloke on muuten hyvää myös muidenkin juustojen kanssa sekä liharuokien lisäkkeenä.

tiv: mulla on ollut lapsuudesta saakka semmoinen vamma, että tykkään jalkapallosta ja erityisesti englantilaisesta jalkapallosta. Ykkösidolini Alan Shearerin aktiiviura on ohi, mutta toivon ja uskon että hänestä tulee vielä jonain päivänä Englannin maajoukkueen valmentaja.

Anonyymi kirjoitti...

Sepä näissä blogeissa on mahtavaa, että saa vinkkejä hyvistä sapuskoista ja siinä sivussa voi SIVISTÄÄ itseään uusilla asioillakin! Eikun räikkää soimaan Shearerin tulevaisuuden uralle!

Meri, Helsinki kirjoitti...

Hah nyt jännittää :-D Tänään on illalla minipiknik ja keksin kaupassa, että tekisin haastepitsaa vihdoin! Enpä vaan oikein muistanut mitä siihen tulee enkä sitäkään, että pekonia. :-) Vaan jotain muistin sentään; punasipulihilloke on varttia vaille valmis.

Taidan mennä jollain välimaaston ratkaisulla bufalamozzarella, parmesanin, hillokkeen, tuoreen basilikan ja pinjansiemenien kanssa tms. Ei sekään pahaa voi olla... Ja raparperia jälkiruoaksi, näin ne villitykset tarttuu. Tuun sit länkyttämään jotta mitenkä luonnistu!

Meri, Helsinki kirjoitti...

Niin joo, ei siihen punasipulihillokkeeseenkaan kaikkea ollut mutta postailen sitten välimaaston ratkaisuni :-D

Meri, Helsinki kirjoitti...

Niin. Ei jääne ainakaan postauksesta epäselväksi, että tää haastepitsa on kyllä vuosisadan oivallus. Kiitos vaan siitä :-) Että jos kukaan arpoo kokeilisiko, kauppaan vaan ja sassiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...