13. helmikuuta 2007

Arkiston aarteita

YLE:n Elävä arkisto on sitten metka paikka! Törmäsin oheisiin 1970-luvun helmiin hakiessani mp3-versiota Patakakkosen tunnarista (älkää kysykö minkä vuoksi).

Olkaapa hyvät, liikkuvaa kuvaa ja tahattoman koomisia miehiä ajalta, jolloin TV-kokit olivat vielä harvinaista herkkua. Asia on pihvi.

Häränhäntähöystöä ja spagettia
Ajoittain kätevänkin emännän oli varmasti vaikea valita, että sarvi- ja putkimaroniako sitä nyt laittaisi. Ja sitten tuli vielä spagetti! Oletteko muuten koskaan käyttäneet putkimakaronia pillinä? Niin minäkin.

Itämaista porsasta ja omenasosetta
Tässä pistetään hulinaksi ja maustetaan possu intialaisella inkiväärillä (josta pöllähtävät aromit saavat Kolmosen yskimään tuskissaan) sekä vaikeankuuloisella "kärrillä". Ihan kurkoa! Veikeä alkupalaomena voisi olla kokeilun arvoinen.

Lapset yksin keittiössä
Ei mitään tolkkua! Ensin paasataan että lapset pitää päästää keittiöön kokkailemaan, mutta sitten aikuiset jätkät duunaavat kaurapöperöt ja avaruussilakat keskenään. Inte kiva.

Ja sokerina pohjalla Televisiokokkien sokerivalistus. Tämä tietoisku vetää hiljaiseksi.

Vanamo & Kolmonen sormet pystyssä.
Noita löytyy arkistosta vielä muutama lisää, pitäkää hauskaa!

Ai niin. Jos joku tietää, mistä Patakakkos-mpkolmosen löytää, niin saapi vinkittää.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jee - oivaa ugrikokkausta, esimerkiksi kelpaa varsinainen suomikulinaristinen kesäkeittiö: kokkaavat tirripaistia ja pottukakkaraa savusaunassa, välillä koheltavat saunassa ja uimassakin,kumpikaan ei osaa, mutta kahlaavat käsipohjaa.Muissa osissa terveysvalistuksen henki johdattaa meitä. Ovat nämä edelleen kurrentteja ruokakulttuurimme esimerkkejä!

Jaana kirjoitti...

Näin on, mustavalkoista äijäenergiaa :-) Sanoma meni kyllä perille, sillä muistan pelänneeni pitkään ihan peruspaprikan syömistä. Vanamo nimittäin uhkaili jossain jaksossa silmät viiruina, että "paaprikasta pitää siemenet poistaa tarkasti ennen syöntiä tai muuten lentää kitalaki kattoon." Nih!

Anonyymi kirjoitti...

Hei -onpa tuttua, joopa joo - meitä on huijattu! =n peloteltu että paprikan siemenet ovat myrkyllisiä! Ihan tosissaan, näin uskoteltiin vielä kahdeksankymmentäluvun alussa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...