4. helmikuuta 2007

Teethän sä taas sitä ihanaa?

Eilen kävi syömäkylässä pitkäaikainen ystäväni siippansa kanssa. Kun tiedustelin, olisiko arvon vierailla toiveita tarjoilun suhteen, niin tiesin jo kysyessäni vastauksen: "Teethän sä taas sitä ihanaa?"

"Se ihana" on tuunattu versio jossain ravintolassa joskus syömästämme annoksesta. Ystävän mielestä minun versioni rakuunabroilerista on vaan paljon parempaa.

Muinoin käytin ruokaan purkkiherkkusieniä, mutta nykyään tulee ostettua tuoreita jumboja. Niitä kun saa jo aika hyvin kaupasta kuin kaupasta. Broilerin rintojen sijasta voit käyttää myös marinoimattomia brouskusuikaleita (jos niitä enää mistään löytää), mutta itse tykkään enemmän topakammista kanasattumista.
Tarvitset:
3 broilerin rintafileetä
öljyä
6 jumboherkkusientä
2 dl hillosipuleita
suolaa
mustaapippuria
3-4 rkl kuivattua rakuunaa
2 dl ruokakermaa

Tee näin:
Leikkaa broilerin rinnat kuutioiksi ja paista niitä pannulla öljyssä. Kun palaset ovat ruskettuneet & kypsyneet, lisää joukkoon viipaloidut herkkusienet. Anna sienten paistua pannulla kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.

Lisää joukkoon hillosipulit ja mausteet. Rakuunaa saa olla reippaasti, se on ikään kuin koko ruoan clue.

Lisää pannulle ruokakerma. Anna porista, kunnes ruokakerma on imeytynyt muihin aineksiin. Ruoka ei siis saa olla koostumukseltaan kastiketta, ennemminkin muhennosta.

Tarjoa rakuunabroilerin kanssa riisiä. Ripsauttele vielä annoksen päälle kuivattua rakuunaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva blogi sulla, täytyy tulla uudestaankin. Mutta mutta, joko olen asunut liian kauan ulkomailla tai sitten "tuunata" on joku murresana, mutta törmään siihen jo toisen kerran enkä kyllä tiedä mitä se tarkoittaa...

Jaana kirjoitti...

Kiitos, minäkin vierailen säännöllisesti lukemassa brasilo-suomalaisia juttujasi :-) Ne pinkit sagupallerot vaikuttivat jänniltä. Pystytkö kuvailemaan niiden makua?

Tuunaus lienee merkitykseltään lähinnä säätämistä tai muokkaamista. Ruokamaailmassa voisi varmaan puhua myös jalostamisesta eli tehdään hyvästä vieläkin parempaa :-)

Anonyymi kirjoitti...

Oukei, näin mä vähän arvelinkin. En kyllä itse osaa käyttää tota, tai täytyy ehkä kokeilla.

Ne Sagut ei maistu juuri miltään sellasenaan, W:n mielestä styroksilta mutta kuvittele vaikka perunajauhoista tehtyjä palloja. Juju on siinä että siihen pitää laittaa mausteita - kanelia, neilikkaa, sokeria - ja parasta on viinisagu eli punkkua pari desiä niin johan alkaa maistua.

Kuulemma samantyyppisiä palleroita on myös perunatärkkelyksestä Suomessa, en tiedä vaan mistä niitä saisi ostaa, en ole koskaan nähnyt kaupassa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...