28. helmikuuta 2007

Äkkimakeeta

Eilen olin työkavereiden kanssa thai-ruokakurssilla. Thaikkupöperöissä suolaisuus, makeus, happamuus, kirpeys ja tulisuus yhdistyvät täydellisyyttä hipovaksi kombinaatioksi. Kaiken lisäksi ruoat ovat nättejä kuin mitkä!

Kokkailimme toistakymmentä toinen toistaan herkullisempaa ruokalajia, joissa oli kieltämättä autenttinen maku. Nyt plakkarissa on useita uudelleenkokeilun arvoisia reseptejä, joihin palaan vielä tarkemmin epämääräisessä tulevaisuudessa.

Tässä makupala eiliseltä eli jälkkäriksi nauttimamme banaanit kookosmaidossa, jotka olivat aivan käsittämättömän ihania!
Tarvitset:
4 banaania
4 dl kookosmaitoa
200 g ruokosokeria
1 tl kurkumaa
ripauksen suolaa

Tee näin:
Laita banaanit kuorineen kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi. Kuoret muuttuvat keitettäessä vinkeän värisiksi kuten kuvasta näkyy. Mutta älä peljästy, se kuuluu asiaan.

Sekoita kookosmaito ja mausteet kattilassa. Keitä kunnes liemi saostuu kinuskin oloiseksi ja paksuiseksi. Oikean sakeusasteen saavuttaminen vaatii vähintään puolen tunnin keittelyn.

Kuori jäähtyneet banaanit ja paloittele ne parin-kolmen sentin pituisiksi biiteiksi. Laita palat laakeaan tarjoiluastiaan ja kaada kookoskinuski niiden päälle.

Nauti vaniljajätskin kanssa onnellinen hymy tahmeilla huulillasi :-)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...