26. toukokuuta 2017

Juustosikari, paras sikari

Pääsiäispyhien ruokavieraille muhittelemani lammastaginen alkusoitoksi pyörittelin turkkilaisia sikareita. Ne ovat herkullisia fetalla ja mintulla täytettyjä filopötköjä, joiden nimi on johdettu leipomuksen muodosta. Sylttytehtaalla juustorullat tunnetaan nimellä sigara böreği.

Valmistin sikarit Food and Wine-sivustolta löytämälläni ohjeella, jonko tykötarpeiden määrän puolitin. Filon jämistä tein old rag pien,mutta siitä lisää myöhemmin.

Filon kanssa touhuaminen vaatii sukkelia sormia, sillä taikina hapertuu käytännössä käsittelykelvottomaksi nopeammin kuin ehdit sanoa Mustafa Kemal Atatürk. Sen vuoksi filoarkit kannattaa säilyttää kosteiden keittiöpyyhkeiden välissä ja puuhailla kerrallaan vain yhden arkin parissa.

Mutta kyllä juustosikareiden eteen vähän vaivaa viitsii nähdä, ovat ne nimittäin sen verran hyviä. Väittäisin niiden olevan jopa addiktoivan hyviä eli harkitse ihmeessä alkuperäisen ohjeen kokoisen satsin tekemistä. Niin minäkin aion tehdä seuraavalla kerralla.
Tarvitset:
200 g fetajuustoa
munan
kourallisen tuoretta minttua
mustapippuria
(suolaa)
8 arkkia filotaikinaa
3 rkl sulatettua voita

Tee näin:
Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Laita uuni lämpenemään 180-asteiseksi.

Murustele feta kulhoon. Riko joukkoon muna. Lisää kulhoon hienoksi pilkottu minttu. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja mausta se pippurilla (sekä tarvittaessa suolalla).

Laita filoarkit kahden kostean keittiöpyyhkeen väliin etteivät ne kuivu.

Työstä sikareita arkki kerrallaan. Sudi arkille voisulaa ja taita se pituussuunnassa kahtia. Leikkaa taitettu arkki puoliksi.

Levitä molempien puolikkaiden kapeampiin päihin noin ruokalusikallisen verran juustoseosta siten, että molempiin reunoihin jää noin sentin verran täytteetöntä aluetta.

Rullaa taikinapalat sikareiksi ja taita tyhjät reunat sikarin sisään parin kierroksen jälkeen.

Siirrä valmiit sikarit leivinpaperoidulle uunipellille saumapuoli alaspäin.

Valmista samalla tavalla sikareita lopuista taikina-arkeista ja täytteestä.

Penslaa pellillä olevat sikarit lopulla voisulalla.

Paista sikareita uunissa noin puolen tunnin ajan tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

Anna sikareiden jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...