14. elokuuta 2016

Tämän viikon parhaimmat aamiaisleivät

Brittiläinen ruokapornolehti Delicious Magazine lähestyy uutiskirjeensä tilaajia aina perjantaisin viestillä, jonka otsikkona on "If you only make one thing this weekend, make it THIS [tässä on sitten se kokkausvinkki]". Yleensä olen vain napsinut linkkejä jemmaan, mutta toissapäiväiseen suositukseen päätin ryhtyä jo tänä viikonloppuna, koska siihen oli hyvä syy.

Tai itse asiassa kaksi, sillä residenssissäni yökyläili pari Flow-turistia. He olivat varsin helppoja vieraita, sillä heille ei tarvinnut fiksata kuin aamupalaa ja vierailun muusta ruokahuollosta vastasivat festareiden ravintolat. Kävin itsekin eilen piipahtamassa Suvilahdessa, koska Morrissey. Tuo neitsytvierailuni Flow'ssa taisi jäädä viimeiseksi, täti-ihminen ei vaan enää jaksa tungosta ynnä muita festivaaliasioita.

Mutta takaisin asiaan eli Delicious Magazinen suosittelemiin muna-pekonileipiin, joita paistelin tänään aamiaiseksi. Alkuperäisessä ohjeessa pekonit sekä munien loppukypsennys kehoitetaan tekemään uunissa, mutta pienellä tunkemisellä kaikki kolme leipää mahtuivat paistinpannulle, joten en ryhtynyt uunia lämmittämään.
Leivät ja munat paistuivat kätsysti pekonirasvassa eli unohdin originaalireseptissä mainitut leipien voitelun ja voissa paistamisen. Mitoitin myös tykötarvemäärät neljän sijasta kolmelle syöjälle. Leipänä minulla oli Rezén maalaisleipää.

Pekonileipien ja Morrisseyn mainitseminen samassa postauksessa lienee kaikkea muuta kuin korrektia, joten tasapuolisuuden nimissä liitän tähän videon reilun 30 (!) vuoden takaa. Siinä kerrotaan The Smithsien "Meat is Murder"-levyn tekemisestä ja sillä olevista biiseistä. Haastattelun jälkeen paljon vettä on virrannut Thamesissa, mutta Mozzerin puheet kasvissyönnistä ja tuotantoeläinten kohtelusta kuulostavat yhä kovin ajankohtaisilta.
Tarvitset:
6 viipaletta pekonia
3 paksuhkoa viipaletta vaaleaa leipää
3 munaa
suolaa
mustapippuria

Lisäksi tarvitset:
avokadon
limen mehun
tuoretta korianteria
suolaa
Srirachaa

Tee näin:
Paista pekonit pannulla rapeiksi. Siirrä pekonit lautaselle odottamaan.

Leikkaa tai stanssaa leipäviipaleisiin haluamasi muotoinen reikä. Jätä viipaleisiin reilut reunukset.

Paista leipäviipaleet pekonirasvassa kuumalla pannulla molemmilta puoliltaan kullanruskeiksi.

Asettele jokaisen leipäviipaleen reikään pari pekonisiivua ristikkäin. Riko yksi muna jokaiseen reikään.

Paista miedolla lämmöllä kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä hiukan löysiä. Mausta munat suolalla ja pippurilla.

Muussaa avokado. Mausta se limen mehulla, korianterilla ja ripauksella suolaa.

Tarjoa leivät avokadomuhjun, tuoreen korianterin ja Srirachan kanssa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...