9. elokuuta 2016

Herkkua tuoreista härkäpavuista

Kuivattuja härkäpapuja (joista syntyy aivan loistavia falafeleja, paljon parempia kuin kikherneistä) alkaa olla jo ihan kivasti saatavilla, mutta tuoreita on harvoin tarjolla. Sain toissapäivänä Kauppatorille pystytetyltä Maalaistentorilta mukaani pussillisen Gobbas Gårdin luomuhärkäpapuja ja eilen kokkailin niistä superhyviä härkäpapu-fetarullia.
Oheisella reseptillä valmistettuja valkosipulisia härkäpapuja voi lappaa tuulensuojaan ilman mitään rullailujakin, mutta nyt halusin yhdistää papuihin fetaa sekä jääkaapissa tyhjän panttina muhinutta Kaupunkilaisten oman pellon minttua. Olipa kyllä match made in heaven!
Tämä oli myös aikamoista pikaruokaa, ainoastaan papujen riipimiseen kului tovi. Isommista härkäpavuista kannattaa poistaa keittämisen jälkeen vaalea kuorikerros, koska se voi olla sitkeää syötävää. Näitä pieniä, sieviä ja ohutkuorisia härkäpapuja en kuitenkaan lähtenyt kuorimaan.

Ostin Gobbas Gårdin kojulta myös kiehtovia pinkkejä ja punaisia perunoita, joista kerron lisää myöhemmin omassa postauksessaan.
Tarvitset:
500 g tuoreita härkäpapuja palkoineen (noin 100 g riivittyjä papuja)
1 l vettä
valkosipulinkynnen
öljyä
suolaa
mustapippuria

Lisäksi tarvitset:
3 vehnätortillalettua
majoneesia
salaattia
fetaa
tuoretta minttua

Tee näin:
Riivi pavut paloista.

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää härkäpavut kattilaan ja anna niiden kiehua viiden minuutin ajan. Valuta vesi pois ja kaada pavut kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon.

Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.

Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää joukkoon valkosipulisilppu ja valutetut pavut. Anna ässehtiä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Voit lämmittää vehnätortillaletut papujen päällä pannulla.

Mausta pavut suolalla ja pippurilla.

Sipaise tortillaletulle majoneesia ja tee salaatista pavuille peti. Lusikoi salaatin päälle papuja ja murustele joukkoon fetaa. Ripottele vielä päällimmäiseksi minttusilppua.

Kääri rullalle ja nauti.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...