Vaikka makeat marjat ovat namia, tykkään ehkä kuitenkin enemmän happamasta kamasta kuten puolukoista, karviaisista, karpaloista ja erityisesti kaiken maailman herukoista.
Tässä herukkapiiraassa marjojen happamuutta taittaa omille makunystyröilleni juuri sopivasti täyte, jossa on punaherukoiden ja rahkan lisäksi yli-imelää kondensoitua maitoa. Piiraassa toimisivat varmasti muutkin edellä mainituista marjoista. Ja miksei sitä voisi tehdä vaikka mustikoistakin.
Vein punaherukkaapiiraan muassani jälkkäriksi burgeringrillausbakkanaaleihin, jotka pullapoliisi-Aleksi siippoineen eilen organiseerasi. Omasta mielestäni torttu oli ihan syötävää, mutta muulle seurueelle se taisi sittenkin olla vähän liian hapanta. Kiitos ja anteeksi siis.
Kaik mänt! |
100 g voita
½ dl ruskeaa ruokosokeria
munan
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
Täytteeseen tarvitset:
5 dl punaherukoita
250 g rahkaa
397 g kondensoitua maitoa
munan
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.
Taputtele taikina uuninkestävän piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada herukat pohjalle.
Sekoita rahka, kondensoitu maito ja muna keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
Paista piirasta uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Anna piiraan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
4 kommenttia:
Hyvää oli! Söin jäljelle jääneen palan aamupalaksi, tattis!
No hyvä kun kelpasi, mä luulin että se oli teille muille liian hapokasta ;-)
Resepti muistuttaa Isoäidin marjapiirakkaa, tosin täytteeseen tulee rahkan sijaan kermaviili. Kokeilin sitä viikko sitten kirsikoilla ja vadelmilla, oli erittäin herkullista. Kirsikoille lorautin unkarilaisen kirsikkaviinapullon pohjat, toi torttuun pikanttia säväystä.
Tiina, kirsikka-vadelmaversio on varmaan tosi hyvää! Minä odotan kieli pitkällä omppusatoa, että pääsee tekemään omenapiiirasta sinun siippasi ohjeella.
Lähetä kommentti