7. heinäkuuta 2016

Naattipestoa retiisinvarsista

Blogiparka on jäänyt potkupallohulluuden sekä työkiireiden vuoksi turhan pitkäksi aikaa lapsipuolen asemaan. Onneksi (suosikkijoukkueeni Englannin kannalta jälleen kerran pettymysten) kisat ovat pian ohi ja lomakin alkoi, joten lähiviikkoina päivissä pitäisi riittää tunteja myös tälle harrastukselle.

Muiden aktiviteettien ohella Kulinaarimurulassa on kyllä kokkailtu kovasti, vaikka en ole niistä täällä ehtinyt kertoa. Blogin Instagram-tiliä seuraavat ovat kyllä pysyneet kohtalaisen hyvin kärryillä siitä, mitä on tullut syötyä.
Viime aikoina sapuskani ovat rakentuneet aika pitkälti Kaupunkilaisten oman pellon antimien ympärille. Satokausi käynnistyi juhannuksen alla ja tänä vuonna päätin vierailla jakelupisteessä vain joka toinen viikko. Yhden hengen taloudessa kassillinen pellon tuotteita kun riittää yllättävän kauan.

Olen aikain saatossa tehnyt peruspeston lisäksi pestomaisia tahnoja ainakin tillistä, kaalista, punajuuresta, rucolasta, vuohenputkesta ja lehtikaalista. Viimeisin kokeiluni on naattipesto retiisinvarsista, joka osoittautui oikein maistuvaksi. Eivätkä mene naatit hukkaan!
Tarvitset:
100 g retiisien naatteja
valkosipulinkynnen
50 g cashew-pähkinöitä
50 g parmesania
1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Pese retiisien naatit hyvin ja revi ne pienemmiksi.

Kuori valkosipulinkynsi ja pilko se muutamaan osaan.

Laita naattisilppu, valkosipuli, pähkinät, raastettu juusto ja öljy korkeaan astiaan.

Sauvasekoita ainekset tahnaksi. Mausta tahna suolalla ja pippurilla.

Tarjoa pastan kanssa tai grillattujen asioiden kastikkeena.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...