Honkkarin visiitin ehdottomasti eniten odottamani ravintolakeikka suuntautui Alvin Leungin perustamaan Bo Innovationiin (60 Johnston Road,Wan Chai), jonka nimen olen sekoittanut useampaankin otteeseen ihan toisella alalla operoivaan Bo Conceptiin.
Palleroinen tyyppi Bo Innovationin sisäänkäynnin vieressä ei ole vakiokalustoa vaan joulukoriste. |
Kävin Alvinin baarissa tapaninpäivänä, jolloin siellä oli tarjolla vain 15 ruokalajin maistelumenu. Siltä löytyi kuitenkin ilahduttavan paljon samoja syömisiä, joita näkyy olevan normi-iltojenkin listoilla. Ennen ravintolaan saapumista nautitun gintonicin pehmentämälle meikäläiselle oli myös naurettavan helppoa kaupata menulle laadittu juomapaketti.
Talon leipä oli kevätsipulipannarin makuista kantonilaista vohvelia. |
Hiilihappojään kanssa kikkailua on aina kiva katsella...
Nitro |
Oyster |
Alkunapojen kanssa siemailtu kiinalaisen (!) Grace Vineyardin kuohuviini Angelina 2009 oli kaikin puolin positiivinen yllätys. Kaukana ovat ne ajat, jolloin kiinalaisen viinin valikoima rajoittui punaiseen ja valkoiseen Great Walliin.
Foie Gras |
Fermentoiduista bambunlehdistä valmistettu vodka oli minulle ihan uusi tuttavuus. Aiemmat kokeiluni kiinalaisten tiukkojen viinojen kanssa ovat olleet ikävähköllä tavalla ikimuistoisia, joten 45-volttisen bambuviinan nuuhkuttelu ja maistelu oli tilanteena hyvin jännä, Ihastuin tähän makeanpehmään alkoholiin sen verran, että sitä piti etsiä mukaan tuliaisarsenaaliin.
Toro |
Umamiöljyä loroteltiin lautaselle söpöstä lasikannusta.
Alaska King Crab |
Hanhenmaksan, tonnikalan ja kuningasrapumössön kyytipoikana toimi oivallisesti Dielin eksklusiivisesti Bo Innovationille valmistama Demon Riesling Nahe 2012.
Beef Consommé |
Molecular |
Tomato |
Bambuvodkan lailla myös etikkaa tuli ostettua yksi leka tuliaisiksi, kun ystävälliset boinnovationilaiset esittelivät, miltä ihmesoossipullo näyttää.
Collovray & Terrier'n killerihyvä Poilly-Fuisse “V.V.” 2013 oli passeli pari erityisesti lihaliemelle.
Blue Lobster |
Listan ehkä kiinnostavin sapuska oli jakinmaitojuusto, jonka päälle oli hellävaroen aseteltu optimilöysä ankanmunankeltuainen sekä liki säädytön määrä valkoista tryffeliä.
Oiskos tossa niin sanotusti tarpeeksi tryffeliä?
White Truffle |
Snow White |
Hummerille, keltuaispornolle ja yuzusorbetille paritettu Domaine Henri Delagrannge et Filsin punaviini Volnay 1er Cru ”Clos des Chenes” 2013 oli ällistyttävän mainio kaveri nimenomaan juusto-keltuais-tryffelihässäkälle. Että tuli sekin päivä nähtyä, kun juon onnesta soikeana punkkua munaruoan kanssa!
Veal Sweetbread |
Turkey Roulade |
Luuytimen ja kalkkunan painikkeeksi lirpin Xavier'n Bo Innovationille yksinoikeudella tuottamaa Chateauneuf-du-Pape Demon MSGtä vuodelta 2010. Jösses, mikä viini *tähän sydän*
Almond |
Black Christmas |
...tämän australialaisen Lake Breezen Moscaton kanssa. Tähän makupariin olisi ollut hyvä lopettaa.
Mutta ei! Pöytään kannettiin vielä teetä sekä pikkumakeita viehkolla yläotsikolla "Eight Treasures". Pakotin itseni maistamaan kaikkia, koska miten muka olisi voinut valita, syökö mandariininkuorella maustetun suklaakonvehdin VAI lohikäärmeen silmäksi nimetyn seesamipalleron VAI hunajajellyn VAI krysanteemi-custardilla täytetyn pienen tortun VAI punapapufudgepalan VAI kiinalaista taatelikakkua VAI saksanpähkinäkeksin VAI ruusu-hasselpähkinäsuklaanyytin.
Laskun maksun jälkeen koin suuren yllätyksen, kun sain ammentaa saatanalliseen paperipussiin kiinalaisia irtokarkkeja niin paljon kuin ilkesin.
Rohmusin pussiin aika monta White Rabbit-maitokarkkia, koska ne ovat ihania. Toki keräsin pussiin myös muita nameja ja seuraavana päivänä nekin maistuivat oudon epäkiinalaisilta.
Bo Innovation oli ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, mutta pikkurahalla siellä ei kyllä selviä. Illallinen viinipaketin kanssa tuli niin hävyttömän kalliiksi, että en taida uskaltaa julkistaa summaa, sillä äiti lukee blogiani ja kertoo sen kuitenkin mummille, jolla on heikko sydän.
Omasta pussistani serviisin joka tapauksessa maksoin ja sovin itseni kanssa, että ilta Bo Innovationissa on joululahja sekä korvaus tähänastisen työurani absoluuttisesti paskimmasta duunisyksystä. Mutta eipä siitä sen enempää, jossain tulevassa postauksessa kerron Tuoksuvan Sataman huokeammista ruokailumahdollisuuksista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti