14. huhtikuuta 2017

Melasniemi, varas, vaimo ja rakastaja

KOM-teatterissa esitetään Peter Greenawayn loistavasta Kokki, varas, vaimo ja rakastaja-leffasta Riko Saatsin näyttämölle dramatisoimaa ja ohjaamaa versiota. Näytöspäivinä teatterin viereisessä KOM-ravintolassa (Kapteeninkatu 26) on tarjolla esityksen mukaan nimetty neljän ruokalajin menu.

Aika tarkalleen kuukausi sitten kävin syntymäpäiväni kunniaksi tsekkaamassa kafruni kanssa sekä sapuskat että esityksen. Molemmissa seteissä oli sekä huippujuttuja että floppeja.
En ole ruokaillut KOM-ravintolassa sen jälkeen, kun Antto Melasniemi otti paikan keittiön haltuunsa. Kuulemani palaute uuden KOMin syömisistä on ollut melkoisen ristiriitaista, joten senkään vuoksi minulla ei ollut teatterimenusta minkäänsorttisia ennakko-odotuksia. Näin jälkiviisastellen olisi ollut ehkä fiksu veto valita menusta saatavilla oleva vegevaihtoehto.
Maaliskuun puolivälissä parsaa roudataan Suomeen vielä vähän turhan kaukaa, mistä johtuen sen mausta ja rakenteesta jää melkoisesti matkan varrelle. En ollut täysin vakuuttunut myöskään parsan kanssa tarjoilluista asioista. Sauce Maltaise (appelsiininkuorella ja -mehulla tuunattu versio hollandaise-kastikkeesta) oli sinänsä ihan OK, mutta lautasella olleet hillotut appelsiininkuoret tekivät kokonaisuudesta minun suuhuni hirmu huonosti sopivaa.
Simpukka-sellerikeitossa ei ollut mitään vikaa. Chowdermaisen tuhdissa sopassa oli runsaasti sekä simpukkasattumia että rapeaa varsiselleria.
Olen vältellyt broileria jo vuosikausia. Jos on "pakko" syödä kasvatettua siipikarjaa, niin preferoin tälläkin menulla olleita Viskilän tilan tuotteita. Valitettavasti KOMin coq au vin ei sytyttänyt minua lainkaan. Maut olivat aika pliisuja ja kukonpoikien koipien kypsyysaste ei ollut sillä tasolla, jolla lihat irtoavat luista ajatuksen voimalla.
Onneksi jälkkärinä olleet calvados-omenat italialaisella marengilla olivat makoisia. Mukavan viinaiset omput toivat raikasta kontrastia superimelälle marengille ja suuhun jäi hyvä maku.

Etukäteen intterwebzistä ostettu menu maksoi 39 euroa (maksettaessa paikan päällä se taitaa olla muutaman euron tyyriimpi). Lisäksi join lasillisen rieslingiä, joten teatteridinneri kustansi yhteensä viitisen kymppiä. Ihan kohtuullista siis, mutta totta puhuakseni aiemmin olen saanut KOM-ravintolassa parempaakin ruokaa. Ehkä annan vielä normilistalle mahdollisuuden?
Antto Melasniemi esittää kokkia (kuva on otettu salakavalasti
ennen esityksen alkua ja julkaistu täysin luvatta - sori siittä).
Jos Melasniemi ei täysin vakuuttanut ravintolan puolella, oli häntä iso ilo seurata näyttämöllä. Melasniemi oli hurmaavan Elmer Bäckin ja mahtavan Marc Gassot'n lisäksi tervetullut piristysruiske KOMin vakionäyttelijöiden rinnalle. Kun ei sitä Eero Milonoffin huutamista ja munasillaan riekkumista määräänsä enempää jaksa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...