19. huhtikuuta 2017

Gastronomimöötti Bryggerissä

Olen ollut jo jokusen tovin jäsenenä Suomen Gastronomien Seurassa. Viime vuosi oli palkkatöiden puolesta lievästi ilmaisten hektisehkö, mistä johtuen osallistumiseni seuran järjestämiin tapahtumiin jäi aika vähäiseksi. Tänä vuonna päätin sitten ottaa vahingon takaisin, ja olenkin jo ollut mukana ravintolakoulu Perhossa pidetyssä läskisoosiworkshopissa sekä kuukausilounailla Vinkkelissä ja Jordissa.
Maaliskuun lopulla gastronomit vuosikokoustivat ja nauttivat sen jälkeen illallista panimoravintola Bryggerissä (Sofiankatu 2). Tarjolla oli viileähköihin kevätkeleihin oivallisiesti sopivia muhevia makuja, joiden juomasuosituksista poikkesin pari loikkaa panimolle päin ja lirpin tummanpuhuvia oluita kaikkien ruokien kanssa.
Syömingit aloitettiin tattikeitolla, jota kaadettiin lautaselle pötkötelleiden limppu- ja pekonimurusten päälle. Soppa oli hyvää, mutta minua häiritsi sen kummallinen punertava väri, jonka lähdettä en pystynyt mausta tunnistamaan. Bryggeri Stout oli hyvä olut alkukeiton kaveriksi.
Supermureaksi haudutellun hirven entrecôtelle paritettu savuisa Bryggerin Porter oli nappivalinta.
Välijuustona tarjoiltua taivaallista vuohen gruyérea oli lautasella kiitettävän kokoinen siipale....
...ja Bryggerin Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi valmistama makeahko tripelbock Vuosi Sata (kirjoitusasu panimon, pilkunviilaajan silmiini sattuu!) toimi juuston kanssa paremmin kuin sata jänistä.
Bryggerin ai-van jumalaisen suklaa-porterkakun ja Sofia Imperial Stoutin liitto oli täysiosuma, mutta mäntyjäätelön olisin kyllä jättänyt annoksesta kokonaan pois. Se oli ihanan raikasta, mutta ei sopinut mielestäni lainkaan tuhdin kakun kylkeen todella dominoivan makunsa vuoksi.

Dinneri kustansi 45 euroa ja koska sain Bryggerin omistajaklubilaisena panimon omat juomat subventiohintaan, niin koko ilta kustansi minulle alle 60 euroa. Eli aika vähän näin laadukkaista syömistä ja etenkin juomista!

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Ompa kyllä omituisen värinen keitto.
Hirven entteriä haluaisin joskus maistaa.

Jaana kirjoitti...

Tuo violetti narkomaanivalaistus vääristää sopan väriä entisestään, mutta sen väri oli jo lähtökohtaisesti kummallinen. Hyvältä se kyllä maistui.

Hirvi kirjaimellisesti suli suuhun <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...