Paholaisen munat eli lontooksi deviled eggs ovat suosittua syötävää näinä päivinä. Niitä oli tarkoitus valmistaa omaankin pääsiäispöytään hyväksi havaitulla tavalla, kunnes törmäsin i am a food blogin kiintoisaan instakuvaan bánh mì-munista.
Tarkkaa bánh mì deviled eggs-reseptiä en kuitenkaan edellä mainitusta blogista paikallistanut (sen sijaan korealaismunien ohje siellä oli korvan taakse pantavaksi), joten piti vähän improvisoida,
Improilun tuloksena syntyi aivan jumalattoman herkullisia alkupalamunia kahden hengen pääsiäisaterialle. Niissä maistuivat kivasti vietnamilaisista bánh mì-leivistä tutut maksapasteija, korianteri sekä marinoidut porkkanat. Myös paholaisen munille ominaista kipakkuutta löytyi mukavasti.
Tarvitset:3 munaa
3 rkl maksapasteijaa
1 rkl majoneesia
töräyksen Srirachaa
Marinoituihin porkkanoihin tarvitset:
porkkanan
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl kalakastiketta
ripauksen sokeria
pätkän punaista chiliä
Lisäksi tarvitset:
tuoretta korianteria
punaista chiliä
Tee näin:
Laita ensin porkkanat marinoitumaan.
Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
Tee marinadi porkkanoille sekoittamalla etikka, kalakastike, sokeri ja chili keskenään.
Laita porkkanasuikaleet marinadiin ja anna ässehtiä puolisen tuntia.
Keitä munia 8 minuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja kuori ne.
Halkaise munat pitkittäin ja irroita keltuaiset pikkulusikalla.
Sekoita keltuaiset, maksapasteija ja majoneesi kulhossa tasaiseksi tahnaksi. Mausta tahna Srirachalla.
Täytä munanpuolikkaat tahnalla. Koristele munat marinoiduilla porkkanasuikaleilla, korianterilla ja chilillä.
Tarjoa heti.
2 kommenttia:
Loistoidea! Askartelis paskartelis vielä viiriäisenmunista :D
Muuten kyllä, mutta mä INHOAN viiriäisenmunien kuorimista, sillä en saa niistä IKINÄ nätisti kuoria irti! Onko sulla joku kikkakakkonen essuntaskussa aiheeseen liittyen?
Lähetä kommentti