29. syyskuuta 2015

Vileenin kuppilassa

Koska lokakuu on ihan nurkan takana, niin nyt on mitä parhain ajankohta muistella elokuista terassilounasta, jonka nautimme äitini  kanssa hänen luonaan kesälomalla vieraillessani. Bistro Vilee (Savilahdenkatu 11, Mikkeli) on itse asiassa mutsin lähiravintola, mikä ei ole ollenkaan pöllömpi asia.
Yhä harvalukuisemmiksi käyneillä maakuntamatkoillani on ilahduttavaa huomata, että ässäketjua vastaan taistelevia pikkupaikkoja löytyy vielä. Tämä Vileen visiittini oli lajissaan ensimmäinen, mutta paikka oli tullut jo tutuksi silläsipulien postauksista.  
Mikkelin teatterin kyljessä sijaitsevassa Vileessä myös panostetaan luomuun sekä luotetaan lähiseudun tuottajiin ja tuotteisiin, mikä on aina kannatettavaa toimintaa.
Valitsimme molemmat lounaslistalta alkuun parsakaalikeittoa kantarelli-crostinilla. Lempeässä sopassa olisi voinut olla aavistuksen verran enemmän suolaa, mutta sienileipä oli hervottoman hyvää.
Äiti otti pääruoaksi häränrintaa, joka valitettavasti oli melkoisen purkkaa. Nautaparka kuoli tuon annoksen takia turhaan. Omista paistetuista Puruveden ahvenistani ei löytynyt moitteen sijaa. Fileitä oli hervoton keko ja niiden maku hipoi täydellisyyttä. Ahventen lisukkeena tarjoiltu kukkakaali-perunaterriinikään ei ollut hullumpaa.
Vileen viinilistalta löytynyt Château de Coussergues'n Sauvignon Blanc puolestaan sopi eteläsavolaiselle kesäterdelle kuin kala kukkoon.
Jälkkäriksi pätistimme vielä aimo annokset rahkapannaria, marinoituja mansikoita ja mustikkajäätelöä. Suvelta maistui tämäkin setti.

Bistro Vilee veloitti kolmen ruokalajin lounaasta ja isosta lasista viiniä 35 euroa per kärsä.Sanoisin, että hinta-laatu-suhde oli ainakin omien eväideni osalta kerrassaan erinomainen. Vileenissä kannattaa ehdottomasti poiketa, mikäli Mikkelin tienoille retkillään päätyy.

2 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Vilee on huippu, brunssista illalliseen! Hinta-laatu-suhde todellakin kohillaan :)

Jaana kirjoitti...

Hinta-laatu -suhde on kyllä erinomainen. Pitääpä testata brunssia seuraavalla Mikkelin keikalla, kiitos vinkistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...