Kaupunkilaisten oman pellon kesäkurpitsat ovat oikein kompaktin kokoisia, ihanan napakoita eivätkä ollenkaan höttöisiä. Niistä on ilo raastaa tykötarvetta vaikkapa näihin improvisoituihin kesäkurpitsa-maissi-korianterikakkaroihin, jotka päätyvät ehdottomasti onnistuneiden kesäkurpitsakokkailujeni listan kärkipäähän.
Korianteria näihin kannattaa laittaa reilulla kädellä, sillä tällä kertaa enemmän on enemmän. Käytin kakkaroihin GoGreenin maissinjyviä. Muistan tervehtineeni sen markkinoille tuloa aikoinaan riemulla, koska maissi on luomua, GMO-vapaata ja pakattu peltipurkkia helpommin kierrätettäviin nestekartonkitötsiin.
Korianterihunnutetut kakkarat kera kastikkeen. |
5 dl kesäkurpitsaraastetta
2½ dl maissinjyviä
puoli puskaa tuoretta korianteria
munan
1½ dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
Lisäksi tarvitset:
öljyä paistamiseen
Tee näin:
Raasta kesäkurpitsa(t) ja laita raaste siivilään. Ripottele päälle hieman suolaa ja anna ässehtiä vartin verran. Puristele kurpitsaraasteesta ylimääräiset nesteet ja siirrä raaste kulhoon.
Lisää raasteen joukkoon maissit, silputtu korianteri, muna ja jauhot. Sekoita massa tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Kuumenna paistinpannulla noin puolen sentin kerros öljyä. Lusikoi pannulle parin ruokalusikallisen kokoisia kakkarataikinakekoja ja taputtele niiden huiput tasaisiksi.
Paista kakkarat molemminlta puoliltaan kullanruskeiksia ja siirrä keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päälle valumaan.
Tarjoa kakkarat esimerkiksi srirachalla maustetun ranskankerman kanssa.
2 kommenttia:
Njam! Tätä pitää tehdä ennen kuin halla iskee, se pahulainen on hiipinyt jo Tampereen viljelmien liepeillekin. Ja kausi vasta alkoi!
Toivottavasti kurpitsasi ovat säästyneet hallalta ja päätyneet kakkaroiksi :-)
Lähetä kommentti