Piti hankkimani myös kuukakkuja, mutta niitä myytiin ainoastaan hervottoman isoissa perhepakkauksissa, joten jätin kakkuset kauppaan. Sen sijaan heräteostin sriracha-popcorneja (kyllä, ovat juuri niin koukuttavan polttavia miltä kuulostavatkin) sekä pakastettuja, sipulilla ryyditettyjä roti-lätkiä. Ja siitä se ajatus kukkakaalicurrysta roti-leivän kanssa sitten lähti.
Frozen roti. |
Pikacurry roteineen valmistui puolessa tunnissa juuri sopivasti perjantaisen Hercule Poirot-pläjäyksen kanssa nautittavaksi ja viikonlopun huilaustauon käynnistäjäksi. Vaikka työpäivät ovat viime aikoina venyneet ihan hulluiksi, niin viikonloppuisin olen onnekseni pystynyt kuittailemaan univelkoja (paitsi toissaviikonloppuna, mutta se ei tule toistumaan). Tätä tappotahtia kun kestäisi vielä pari viikkoa, niin sen jälkeen saattaisi taas löytyä virtaa vaikkapa tämän blogin päivittelyyn, Jaksaa jaksaa.
Kukkakaalicurryyn tarvitset:
7 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
keskikokoisen kukkakaalin
öljyä
1 rkl Hot Madras Curry-mausteseosta
2 dl kookoskermaa
1 dl vettä
suolaa
Lisäksi tarvitset:
roti-leipiä
Tee näin:
Kuori sipulit ja leikkaa ne neljään osaan. Kuori myös valkosipulinkynnet ja silppua ne atomeiksi.
Huuhtaise kukkakaali ja paloittele se suupaloiksi.
Kuumenna öljy kasarissa. Lisää curryjauhe kuumaan öljyyn ja anna sen kihistä siinä tovi.
Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulit. Anna pöhistä parin minuutin ajan.
Kippaa kukkakaalit kasariin ja sekoita hyvin.
Kaada kookoskerma ja vesi (jolla olet ensin huljutellut kermatetran reunoilta roippeet irti) kasariin ja anna muhia vartin verran.
Paista rotit rasvattomalla pannulla molemmilta puoliltaan kauniin ruskeiksi.
Mausta kukkakaalicurry suolalla ja tarjoa heti leipien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti