19. kesäkuuta 2015

Kaupunkijuhannuspiiras

Juhannusaatto on merkinnyt minulle jo pitkään ainoastaan tervetullutta ylimääräistä vapaapäivää. En ole sillä tavoin juhannushullu, että tuntisin pakottavaa tarvetta jonottaa ensin marketissa ja sen jälkeen maantiellä päästäkseni mökkiolosuhteisiin grillaamaan ja hyttysten syötäväksi.

Viime vuonna pakenin juhannuskiimaa Lontooseen ja tänä vuonna aion ilmeisesti viettää juhannuksen kaapissa, koska suunnitelmissani on vihdoin käydä läpi Ne Pari Tiettyä Komeroa Joihin Ei Ole Kajottu Sitten Muuton, josta on kulunut jo reippaasti yli kahdeksan vuotta (kääk!).

Jotta jaksaisin ryhtyä tuumasta toimeen, työstin eilisiltana siivousenergiaa antamaan emähyvää raastetulla sitruunan kuorella pimpattua feta-pinaattipiirasta. Siihen käyttämäni pinaatit olivat osa ensimmäistä sadonjakosaalista Kaupunkilaisten omalta pellolta, jonka osakkaaksi liityin tänä keväänä.

Oheisen ohjeen mukainen annos on suht optimaalinen halkaisijaltaan 23 senttimetrin kokoiselle vuoalle. Satsin voi jakaa myös pariin pienempään vuokaan.
Pohjaan tarvitset:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
ripauksen suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täytteeseen tarvitset:
nokareen voita
100 g pinaattia
150 g fetaa
puolikkaan sitruunan raastetun kuoren
2 munaa
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.

Valmista ensin pohja nyppimällä voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sulata nokare voita pannulla ja freesaa pinaatit voissa letkeiksi.

Murustele feta taikinapohjalle. Raasta päälle sitruunan kuorta ja rouhi joukkoon pippuria. Levitä vuokaan myös pinaatit.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kerma. Mausta seos ripauksella suolaa ja reilulla rouhaisulla pippuria. Kaada seos muiden täytteiden joukkoon.

Kypsennä piirasta uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes kerma-munaseos on hyytynyt ja pintaan on tullut hiukan väriä.

Tarjoile hieman jäähtyneenä salaatin kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Uunin lämpötila?

Jaana kirjoitti...

No se 200 astetta, johon tuossa ihan ekana käsketään laittaa uuni lämpenemään ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...