13. heinäkuuta 2014

"Völler, Klinsmann zwei, Riedle.... Brehme!"

Tänään päättyy kuukauden pituinen potkupallorupeama ja meikämandoliino pääsee oikaisemaan päivärytminsä vain sotkeakseen sen taas perusteellisesti parin viikon päästä. Koska ikuinen suosikkini Englanti putosi näissä kisoissa jatkosta jo alkuerien jälkeen, on minun pitänyt etsiä korvikejoukkueita muiden Euroopan maiden joukosta.

Olen huputtanut Hollannin puolesta ja muutaman tunnin kuluttua tunnustan jälleen Saksan värejä, sillä vanha hokema siitä, että ensin pelataan kuukausi jalkapalloa ja sitten Saksa voittaa, taitaa käydä taas toteen. 
Saksan kannatusjoukkojen jäsenenä on tullut syötyä toinenkin pätkä bratwurstia. Makkaroiden kaveriksi olen tehnyt himohyvää kaali-sinihomejuustosalaattia, johon sain idean silläsipuleiden Ameriikan kokemuksista kertovasta postauksesta, jossa mainittiin ristiriitaisia tuntemuksia herättänyt sinihomejuustolla terästetty coleslaw.

Kyrsät ja homejuustoinen kaalisalaatti maistuvat oivallisilta ihan kahdestaankin, mutta isompaan nälkään olen keitellyt niiden kylkeen uusia perunoita. Olen myös sullonut bratwurstit ja salaatit sämpylöiden väliin kera paahdetun sipulin ja ketsupin, jolloin lopputuloksena on ollut herkullisia hodareita.
Kaalisalaattiin käyttämäni sinihomejuusto on ollut lempeää saksalaista Regina Bluta, joskin kotimainen Peltolan Blue ajaisi ihan saman asian. Toki voit murustella mukaan tymäkämpiäkin juustoja, mutta omaan suuhuni natsaavat tässä yhteydessä paremmin hiukan miedommat sinihomejuustot.

Vielä ehdit hyvin makkara-, kaali- ja juusto-ostoksille ennen illan matsia! Aikaa on niin reilusti, että kokkailujen ja syömisten jälkeen voit viettää laatuaikaa Studio Julmahuvin Die Kühe-klassikon parissa, josta tämän jutun otsikkokin on lainattu. Jos olet muuten aiemmin Ratkaisijoita katsellessasi pohtinut, laskevatko germaanietsivät joskus oikeasti pelatun ottelun maaleja, niin eivät laske.
Kaali-sinihomejuustosalaattiin tarvitset:
500 g kaalia
2 rkl majoneesia
100 g sinihomejuustoa

Tee näin:
Suikaloi kaali.

Laita kaalit ja majoneesi kulhoon.

Murustelu joukkoon sinihomejuusto.

Sekoita hyvin ja nauti.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...