13. heinäkuuta 2014

Vaahtokarkkeja ja mansikkaa

Tähän aikaan vuodesta mansikoita tulee syötyä niin sanotusti kaksin käsin. En kuulu mansikanpakastajien lahkoon, mutta tuoretavarana napsin makeita mahtimollukoita koko vuoden tarpeiksi.

Mansikat maistuvat erinomaisilta ihan ilman mitään lisukkeitakin, mutta viime aikoina niitä on tullut nautittua myös salaateissa, kermavaahdon ja marengin, jäätelön sekä jogurtin kanssa. Mansikkakakkua en ole vielä tehnyt. En ole myöskään ujuttanut mansikoita aamupuuron joukkoon, mutta huomenna olisi tarkoitus aloittaa viiimeinen duuniviikko ennen lomaa 1990-lukulaisella korvamatoaamiaisella.

Eilen testasin BBC Good Foodista löytämääni mansikka-vaahtokarkkimoussen ohjetta, joka osoittautui juuri niin imeläksi kuin aavistelinkin. Jos teen tätä uudestaan, jätän sokerin kokonaan pois, koska vaahtiksissa sitä on enemmän kuin tarpeeksi.

Reseptin mukaisesta satsista äkkimakeaa syötävää tulee aika hurja määrä. Puolikas annos voisi olla sopiva jälkkärikoko 3-4 hengelle, jotka eivät ole niin persoja sokerille. Sokerihiiret tuplatkoot tykötarpeiden määrät.
Tarvitset:
250 g mansikoita
(1 rkl sokeria)
1 dl vettä
150 g vaahtokarkkeja
2 dl kuohukermaa

Tee näin:
Laita mansikat (sokeri) ja vesi kattilaan. Keitä mansikoita muutaman minuutin ajan ja muussaa ne haarukalla.

Sekoita vaahtokarkit kuumien mansikoiden joukkoon. Sekoita, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Anna seoksen jäähtyä.

Sähkövatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita se jäähtyneeseen mansikka-vaahtokarkkiseokseen.

Kaada massa yhteen suurempaan tai muutamaan pienempään tarjoiluastiaan. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.

Koristele hyytynyt mousse mansikolla.

2 kommenttia:

Tuplaespresso kirjoitti...

Olipa mielenkiintoinen resepti - ja helppo :) Suunnilleen yhtä helppo kuin tämä Portugalissa kovin suosittu passionhedelmämousse
http://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2013/03/passionhedelmamousse.html

Täytyykin jonain päivänä kokeilla tehdä vaahtokarkki-mansikkajälkkäriä niin kauan kuin tuoreita kotimaisia mansikoita riittää.

Jaana kirjoitti...

Helppohan tuo on kuin mikä, mutta to-del-la imelä! Mulla oli 150 gramman vaahtokarkkipussi, joten holautin sen kokonaan mansikoiden sekaan sulamaan, koska en jaksanut lähteä laskemaan, kuinka monta karkkia pitäisi jättää pois, että jäisi jäljelle originaaliohjeen 140 grammaa :-) Vaahtokarkkien määrää kannattaisi ehkä enemminkin vähentää, mutta se saattaa vaikuttaa löysentävästi mousseen rakenteeseen.

Tuo linkkaamasi passionjälkkäri vaikuttaa kivalta, laitan sen korvan taakse!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...