Kuten jo aikaisemmassa postauksessa totesin, työkaveriltani saatu mammuttimainen kesäkurpitsa on osoittautunut erittäin riittoisaksi. Kätevä emäntä olisi tietty raastanut siitä kamaa pakastimeen, mutta säästöpossun, starwars-eläimen ja lampaan palojen sekaan ei nyt vaan lertakaikkiaan mahtunut enää mitään.
Onneksi kesäkurpitsaa voi lykätä melkein minne vaan, jopa suklaakakkuun. Tämän kesäkurpitsa-suklaakakun ohjeen muistan repineeni talteen jo muutaman vuoden takaisesta painetusta Hesarista, mutta se lienee hautautunut muiden "tätä on pakko kokeilla joskus"-paperilappujen joukkoon. Onneksi resepti löytyi myös verkkolehden arkistosta.
Taikinaan tulee aika paljon asioita, mutta mikään monen työvaiheen leipomus tämä ei onneksi ole, sillä ainekset vain sekoitetaan ronskisti keskenään. Hasselpähkinät toivat mukavaa tekstuuria muhevan mehevään kakkuun ja kuorrutuksen käyttämäni ricotta sopi tarkoitukseen erinomaisesti. Aika ihana kakku!
Taikinaan tarvitset:
6 dl vehnäjauhoja
1½ dl kaakaojauhoja
4 dl sokeria
2 dl öljyä
5 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
2½ tl ruokasoodaa
1½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja-aromia
2 dl maitoa
2 rkl perunajauhoja
Kuorrutukseen tarvitset:
150 g ricotta-juustoa
3 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Lisäksi tarvitset:
voita
korppujauhoja
kokonaisia hasselpähkinöitä
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 180-asteiseksi.
Sekoita kaikki taikinan tykötarpeet isossa kulhossa.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Nostele taikina vuokaan ja paista kakkua uunissa 45 minuutin ajan.
Anna kakun jäähtyä.
Sähkövatkaa kuorrutusainekset tasaiseksi tahnaksi.
Kuorruta kakku ja koristele se kokonaisilla hasselpähkinöillä.
5 kommenttia:
Paria kesäkurpitsakakkua on syksyn aikana tullut kokeiltua, mutta pakkohan tätäkin on testata! Ihanan näköistä ja kaikki missä on pähkinöitä, ei voi olla muuta kuin hyvää!
Jos kurpitsakaakkukiintiö alkaa olla täynnä, niin tee tätä vaan puolikas annos. Sekin on meinaan aika iso :-)
Mä en jaksais syödä enää yhtään kesäkurpitsaa, mutta silti sitä riittää jääkaapissa edelleen. Kaverilta sain loppusadon yks pesäpallomailaksi soveltuva yksilö vielä odottaa.
Koko syksyn kaikki mun kesäkurpitsakeitokset on epäonnistunut jollain tavalla. Ruokaa ei roskiin laiteta, joten jonain päivänä kurpan kimppuun pitäisi käydä
Ansku, jaksaa jaksaa! Raasta vaan pesäpallomailasta kakkutarpeita :-)
Kiitos haasteesta Ansku! Minä ja blogini olemme koko marraskuun Australiassa, mutta pidetään Hävikkiviikko mielessä sielläkin :-)
Lähetä kommentti