21. lokakuuta 2013

Schnitzelin näköisiä lettuja

Postauspaussit näköjään pitenevät sitä mukaa kun kauan odotettu kesälomareissuni lähestyy. Kulinaarimurula on jäänyt pahasti paitsioon, sillä olen aina kirjoitusasentoon istahdettuani harhautunut guuglailemaan kaikenlaisia australialaisia asioita. Hyvin jännää.

Mutta niin palkka- kuin blogityöpöytäkin on putsattava ennen vapaalle vaihtamista ja aloitan suman purkamisen kyssäkaaliletuilla. Ihanan rapsakkaa kyssäkaali kuuluu ehdottomasti kaalien top viitoseeni (muita samaan sakkiin sijoittuneita kaaleja ovat täysin satunnaisessa järjestyksessä kukka-, ruusu-, lehti- ja varhais-), joten uudet käyttövinkit tälle herkulle ovat aina tervetulleita.

Senpä vuoksi Project Mama-blogin lettureseptiin törmätessäni sitä oli pakko kokeilla hetimiten. Lätkistä tuli aika pirun rumia, mutta ah niin hyviä, että niiden syömisessä meinasi karata mopo käsistä. Smetanan lisäksi höystin lettusia kaalisuikaleilla sekä silputulla kevätsipulilla, joiden joukkoon lusikoin kesäkurpitsapikkelsiä ja nokareen majoneesia. Erittäin toimiva yhdistelmä!

Ohjeen mukaisesta satsista tulee kahdeksan blinin kokoista lettua tai tusinan verran pienempiä kakkaroita. Maistuvat ihan päteviltä myös kylminä.
Tarvitset:
400 g kyssäkaalia
1 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
munan
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen
smetanaa syömiseen

Tee näin:
Kuori kyssäkaali ja ja raasta se.

Lisää raasteen joukkoon jauhot, sooda ja muna. Sekoita tasaiseksi.

Paista taikinasta voissa pannulla haluamasi kokoisia lettuja.

Syö letut kuumina smetanan kanssa.

2 kommenttia:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Ai mahtava, tämmöisiäkin! Kyssäkaali vaan on niin hyvää, ettei se välttämättä ehdi kypsennysvaiheeseen asti vaan rouskutellaan sellaisenaan.

Jaana kirjoitti...

Kyssäkaali on ihanan monikäyttöinen kaveri, mutta minunkin mielestäni parasta raakana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...