28. lokakuuta 2013

Museokadun mahtavat makaroonituubit

Ruokabloggaajakollegani Anna otti ja teki unelmastaan totta perustamalla Helsingin Töölöön Hella & Herkku-nimisen putiikin (jonka työnimi Hella ja Nyrkki olisi kyllä ollut paras ikinä). Kauppa on nätti kuin karkki ja Annan maalaamat hyllyt notkuvat vaikka mitä italialaisia herkkuja. Erityisesti pastavalikoima on hykerryttävän laadukas. 
Ensivisiitiltä Hellaan & Herkkuun mukaani tarttui pussillinen La Fabbrica Della Pasta di Gragnanon upeita cannelloneja, joiden ulkopinta on kastikeystävällisen uurteinen. 
Löysin kaappieni kätköistä vielä sen verran viimevuotisia lampaankääpiä, että niistä syntyi muheva täyte pastaputkiloille. Peittelin lampaankääpäcannellonit soossilla, johon holvasin reilulla kädellä Juustoportin vuohen gruyéreä. Juuston voimakas maku sopi sienten kumppaniksi kuin hanska käteen.    

Näiden putkien myötä Annasta tuli ykköspastadiilerini ja tunnustettakoon, että olen pahasti koukussa. Museokadulla kannattaa käydä tekemässä myös muitakin löytöjä, Kulinaarimurula suosittelee Hellaa & Herkkua mitä lämpimimmin!
Tarvitset:
3 dl kuivattuja lampaankääpiä (muutkin sienet käyvät)
10 kpl cannelloni-pastaputkiloita
pienen sipulin
20 g voita
lorauksen konjakkia tai Jaloviinaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Juustokastikkeeseen tarvitset:
20 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
150 g vuohen gruyéreä (myös joku muu kova ja vahvan makuinen juusto käy)
suolaa
valkopippuria

Tee näin: 
Kaada kulhossa oleville sienille kiehuvaa vettä ja anna niiden turvota tunnin verran.

Keitä pastaputkilot niiden pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.

Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.

Aloita sienitäytteen tekeminen puristelemalla sienistä nesteet pois. Pilko sienet ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon sienet sekä sipulit. Freesaa niitä hetki ja lorauta pannulle reilun ruokalusikallisen verran viinaa. Anna viinan pöhistä haihduksiin.

Lisää pannulle jauhot ja sekoita hyvin. Kaada joukkoon kerma ja anna kiehua kasaan seosta säännöllisesti sekoitellen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Täytä cannelonit hieman jäähtyneellä sienikastikkeella. Laita täytetyt pastaputkilot pötköttelemään voideltuun, uuninkestävään vuokaan.

Tee seuraavaksi juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita hyvin. Älä päästä jauhoja ruskistumaan.

Lisää kattilaan maito parissa erässä koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hissukseen kymmenisen minuuttia. Sekoita soossia välillä, ettei se kärtsää pohjaan.

Raasta juusto. Lisää kastikkeeseen noin kaksi kolmasosaa juustoraasteesta. Mausta soossi suolalla sekä pippurilla.

Kaada juustokastike cannelonien päälle ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

Kypsennä ruokaa uunissa noin puolen tunnin ajan.

13 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Mä ostin Annalta linguinia ja se oli erinomaista voi-parmesaanipastaan, kun yksinkertaiset lisukkeet ihan imeentyivät pastan pintaan.

Tämäkin vaikuttaa oikein ihanalta!

Jaana kirjoitti...

Simppelit pastat toimii aina.

Mä ostin linguinea kanssa ja tein siitä viime viikolla ihan hullunhyvää tomaattista makkarapastaa. Makkaroina Harjun Makkaratehtaan seitsemän chilin makkarat. Siitäkin on postaus tulossa :-)

Jonna kirjoitti...

Pastat ovat kyllä todellakin aivan sairaan hyviä. Linguinet ja lasagne testattu. Ja muutenkin Hella&Herkku tulee olemaan vakiodiilerini jatkossa.

Jaana kirjoitti...

Jonna, meillä on emähyvä diileri! Mulle on jo muodostunut rutiiniksi hakea annokseni maanantaisin ;-)

Tuplaespresso kirjoitti...

Piti heti tarkistaa millaisia sieniä mulla on pakkasessa. Cannelloniputket on loppu, mutta nyt on hyvä syy mennä Museokadulle :)

Anna kirjoitti...

Aivan täällä kaupantädillä posket helottaa kun mun pastaani näin kehutaan.
Mutta sehän ON aivan loistavaa, kyllä napolilaiset tietää miten sitä kuuluu tehdä :)

Jaana kirjoitti...

Tuplaespresso, veikkaan että sinäkin koukutut.

Koodilla "mattpreston" kaupantäti saattaa antaa sulle tiskinalusmaistiaisia ;-)

Anna, hyvää on helppo kehua. Tulen sitten reissun jälkeen joulukuussa hakemaan lisää kamaa :-)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Annalla on asiakkaita jo Keski-Suomea myöten, pitää tosin ottaa isommat annokset, kun ei pääse usein täydentämään:D

Jaana kirjoitti...

Campasimpukka, tiedä vaikka keskisuomalaiset saisivat annoksensa jossain vaiheessa verkkokaupasta...

sauvajyvänen kirjoitti...

Ihan mahtava resepti! Pitää tehdä piakkoin vaikka tateista, kunhan ehtii ensin käydä Hellassa ja Herkussa.

Jaana kirjoitti...

sauvajyvänen, kiitti! Tattitäytteiset tuubit ovat varmasti älyhyviä myös.

bronx kirjoitti...

uuden talouden veturi: pastadiileri <3

Jaana kirjoitti...

bronx, tällä Museokadun pastadiilerillä on myynnissä myös hienojakoisia valkoisia jauheita ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...