9. huhtikuuta 2013

Räkan vs. Nätti

Kotikulmilla sijaitsevassa Hietsun hallissa on tullut testattua aiemmin jo ostereita sekä burgereita. Nyttemmin ensivisiitit on tehty myös hallin rapuleipiä tarjoileviin paikkoihin.

Katkarapubaari Räkänissa piipahdimme pari viikkoa sitten normiretkueen (Aleksi ja Hanna) voimin. Pikkuriikkisessä kuppilassa kävi aikamoinen lauantaikuhina, mutta onnistuimme valtaamaan vispilänkauppalaisilta vapautuneen pöydän päädyn.
Toast Skagen maistui ihan mahdottoman hyvälle. Sen kanssa lirppimämme olut oli pilsneriä, koska Räkanilla ei ole anniskeluoikeuksia. Mutta eipä se menoa haitannut, ykkösolut oli itse asiassa oikein sopiva pari herkkuleivälle. Vähän niin kuin olisi ollut Ruotsissa.
Puulootassa oli Skagenin lisäksi muutama kokonainen katkarapu, joten lasikipoissa olleet käsipyyhkeet tulivat tarpeeseen. Pakkauksissa sitruunan kera poseeraava äffä näytti ihan Facebookin logolta, paitsi että se oli vihreä.

Viime lauantaina kävimme kafruni Marin kanssa aamupalalla Kalaliike Marja Nätin apajilla. Ja kuohuviiniä joimme myös, because we're worth it! Piccolopulloja me emme kuitenkaan saaneet kantaa omin käsin yläkertaan, sillä portaat eivät mitä ilmeisimmin ole anniskelualuetta. Suomen alkoholilainsäädäntö on kyllä kauniisti sanottuna jännä juttu.
Jokiraputornit olivat nimensä veroiset. Maukkaan äyriäiskasan alta paljastui läjä majoneenista soossia sekä viipaloitu kananmuna. Kuplajuoma oli muuten ihan OK, mutta hieman viileämpänä sitä olisi ollut vielä mukavampi siemailla.

Räkanin satsi maksoi 16 euroa ja Nätin setti karvan verran alle parikymppiä. Räkän saa pisteet paremmasta rapumöhnästä, molempien leivät taisivat valitettavasti olla muovipussikamaa. Ja vaikka Nätin vaakakupissa painavat kuoharioptio ja väljemmät tilat, niin tykästyin ehkä kuitenkin hiukan enemmän Räkaniin.

Jos mielit Hietsun halliin syömään lauantaisin, niin suosittelen saapumaan huudeille reippaasti ennen puolta päivää. Silloin on suurempi mahdollisuus välttää ruuhkat ja ruokailla kaikessa rauhassa.

2 kommenttia:

Nenna kirjoitti...

Aah...raskaana oleva kuolaa täällä ihania rapuleipiä...! Nyt kun pannassa on mädit, majoneesit ym., niin tietenkin niitä juuri eniten tekee mieli. Loogista sinänsä. :D

Jaana kirjoitti...

"Kielletty hedelmä" maistuu aina makeimmalta :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...