10. huhtikuuta 2013

Mitä me pantiin leivän päälle ennen kuin meillä oli Petriä?

Kaikenlaiset suolaiset ja makeat möhnät ovat lähellä sydäntäni. Suolaisista tahnoista suunmukaisimpia ovat kalaisat jutut ja kalaisista jutuista niitä kaikkein rakkaimpia ovat savuiset versiot.

Löysin jokunen aika sitten Lidlissä seikkaillessani (kyllä, käynti siellä on aina eri jännä kokemus) savukalatahnamieltymysteni kannalta mahtituotteen, joka oli  ilokseni myös MSC-sertifioitu. Ainoa miinus tulee pakkausmateriaalista, mutta kaikkea ei voi saada.

Metallirasiaan on sullottu kipper-nimisiä asioita, jotka ovat suolattuja ja savustettuja sillejä. Tätä herkkukalaa syödään Brittein saarilla usein aamiaisella, mutta erilaisiin maustelieemiin tai öljyyn säilötyistä tyypeistä saa käden käänteessä myös maukkaan ja monikäyttöisen savusillitahnan

Töhnä maistuu oivalliselta ruisleivän päällä ja uskoisin se passaavan vallan mainiosti esimerkiksi voileipäkakun  täytteeksi. Olen rullaillut tahnaa myös makien täytteeksi ja lopputulos oli oikein onnistunut.
Tarvitset:
salottisipulin
190 g öljyyn säilöttyä savusilliä
1-2 rkl majoneesia

Tee näin:
Kuori sipuli ja silppua se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.

Muussaa kalat öljyineen kulhossa. Sekoita joukkoon sipulit ja sen verran majoneesia, että aineksista muodostuu tahnamainen seos.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...