Olin kuullut paljon kehuja noin vuosi sitten avatusta Hoshitosta (Mäkelänkatu 22), mutta suoriuduin sinne vasta pari viikkoa sitten. Neljän hengen seurueemme täytti liki puolet asiakaspaikoista eli kyseessä on pikkuruinen ravintola, jonne pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen vierailuajankohtaa.
Päätimme nauttia viiden lajin menun, mikä osoittautui oivaksi valinnaksi. Ruoat olivat ihan mielettömiä ja annokset todella nättejä. Syömisten ohella silmä lepäsi myös niiden tekijässä: tiskin takana hääri nimittäin ehkä maailman tyylikkäin kokki.
Makutykityksen aloitti katkarapujen kanssa tarjoiltu uusi peruna. Yksinkertaista ja hyvää.
Seuraavassa setissä oli kantarelleja, herneitä sekä pikkelöityä daikonia ja kurkkua.
Chirashisushissa oli muiden muassa lohta, siikaa, sieniä, shisoa sekä ihan törkeän herkullinen soija-sokeriliemessä maustunut muikku. Uuh!
Myös Hoshiton misokeitto oli makoisaa.
Jälkkäriksi natustelimme juuri sopivan kokoiset siivut jännän höttöistä sifonkikakkua marjojen ja tuorejuuston kanssa.
Ruoat ja pullo olutta maksoivat 45 euroa, mikä on mielestäni erittäin kohtuullinen summa näin laadukkaista sapuskoista. Jos japanilainen kotiruoka on tällaista, niin haluan japanilaisen kodin. Heti.
5 kommenttia:
hienoja kommentteja tuolla omakaupunki.fi linkissä :)
..ehkä pakko käydä testaa uudestaan kun menu vaihtuu
Kyllä!
Kuulostaapa mielenkiintoiselta. Ikinä kuullutkaan paikasta. Kiitos vinkistä!
Eipä mittään. Uskoisin, että tykkäisitte Jukan kanssa tästä helmestä.
aleksi, apua - mä en ollut aikaisemmin käynyt lukemassa noita kommentteja :-)
Lähetä kommentti