Viime viikkojen aikana bloggausta ovat ansiotyön lisäksi häirinneet muut harrasteet. Vaikka päivät ovat olleet tiiviisti aikataulutettuja, olen silloin tällöin ehtinyt tehdä kotona muutakin kuin vain käydä kääntymässä.
Kokkailuhommat olen tietty kätevänä emäntänä hoitanut pienimmän mahdollisimman vaivan periaatteella, josta oivallisena esimerkkinä on yhden kattilan pasta, jonka valmistuksessa tiskattavien asioiden syntyminen on minimoitu.
Jos laiskottaa aivan älyttömästi, niin appeen voi myös haarukoida suoraan kattilasta. Jämät voi myös jääkaapittaa samassa kattilassa, jossa ne voi seuraavana päivänä lämmittää. Karua, mutta käytännöllistä.
Tärkeintä sapuskassa kuin sapuskassa on kuitenkin loppujen lopuksi hyvä maku. Tässä ruoassa sitä on!
Tarvitset:
390 g tomaattimurskaa
2 dl kermaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
ripauksen sokeria
200 g spaghettia
parmesania
Tee näin:
Kaada tomaattimurska ja kerma kattilaan. Mausta seos balsamicolla, suolalla ja sokerilla. Kuumenna kuplivaksi.
Lisää joukkoon pariin-kolmeen osaan pätkityt spaghetit. Anna porista miedolla lämmöllä kunnes pasta on kypsää ja soossi on kiehunut kasaan.
Tarkista suola-sokeri-etikka-balanssi ja lisää tarvittaessa puuttuvia elementtejä.
Raasta päälle parmesania ja syö.
6 kommenttia:
Hitsi, tuonhan täytyy olla hyvää!
On se. Eikä tuu juur lainkaan tiskiä :-)
Loistavaa, täsmäohje tälle illalle! Tarkoitus on piipahtaa kotona jotakuinkin pastan kiehumisen + syöntiajan verran, joten tämä pannaan toteutukseen.
Kotiharmi, toivottavasti maistuu! Tuohonhan voi laittaa nesteeksi muutakin kuin kermaa, jos ei halua soossista hirveen raskasta (mutta toisaalta raskaat huvit vaativat raskaat ruoat ;-)
Wau, tätä teen huomenna!!! :P
Nenna, ihan hyvin ehtisit vielä tänäänkin, tää valmistuu tosi nopeesti :-)
Lähetä kommentti